Luxusné Audi dostalo výkon, ktorým zadupe aj Ferrari!

Audi je značkou, ktorá je populárna aj u nás. Iste, patrí do segmentu prémiových vozidiel, no je to stále koncern a vzhľadom na spoľahlivosť a dostupnosť náhradných dielov je na tom fajn. Navyše sa dajú nájsť aj za dostupné peniaze, aj keď pri dobrom stave treba naozaj precízne hľadať. Medzi nami sú aj motoristi, ktorým je aj to najlepšie od Audi málo a chcú čosi extra. A niekomu je málo aj niečo ako Audi S8.

Keď ani vrchol nestačí

Audi S8 je pre mnohých to najlepšie, čo Audi vo svojom portfóliu vôbec ponúka. Obrovská a rozmerná limuzína, ktorá svojim komfortnom uspokojí aj najnáročnejších biznismenov a štátnikov. Ruka v ruke s totálnym luxusom ide aj výkon. Audi S8 je pre tých, ktorým na Audi A8 chýba športovejší charakter. Na portáli ebay.de sa však objavil model, ktorý aj hranice tak skvelého auta, akým Audi S8 dozaista je, posúva ešte omnoho, naozaj omnoho ďalej.

Zdroj foto: ebay.de

Technologicky a motoricky bolo na tomto aute toho pomenené naozaj množstvo. Pôvodný 8 valcový motor s objemom rovné 4 litre bol prestavaný od totálneho základu. Prepracovaná je aj prevodovka, diferenciál, upravený podvozok, sú tu lepšie brzdy. Z rýchlej a extrémne luxusnej limuzíny je tak hotové monštrum. A v interiéri to nedáva pocítiť. Je tu stále totálny komfort, masážne a ventilované luxusné kreslá, skrátka to najlepšie, čo človek môže mať. A výkon motora je už niekde celkom inde, aktuálne činí nepredstaviteľných 1 217 koní! To je číslo, ktoré by závidel hocaký superšport, hocaké Ferrari či Bugatti. Dynamika je na úrovni tých najrýchlejších športiakov. Zrýchlenie na 100 km/h nepoznáme, rovnako ani maximálku. Ale dynamické zrýchlenie je naozaj ohromujúce. Zo 100 km/h sa na 200 km/h dostane len za 3,97 sekundy! Šialenstvo! Také Buggati Chiron to zvládne len o 0,27 sekundy rýchlejšie. Zrýchlenie z 200 km/h na 300 km/h? Za 8,19 sekundy ste tam, Bugatti Chiron je na tom len o čosi vyše sekundu lepšie. Ale tu máme ozrutnú limuzínu s dokonalým komfortom. V podstate až po hranicu 300 km/h ste vtlačený do sedadiel. Je to najrýchlejšie a najvýkonnejšie Audi S8 na svete, navyše najazdilo len 137 000 km, takže toho má pred sebou ešte naozaj dosť. A cena? 65 000 € sa na prvý pohľad javí ako množstvo peňazí, no za takto výkonné a luxusne vybavené auto? Toutu optikou je to ešte cena ako z výpredaja! Vyše 1 200 koní asi lacnejšie ani nezoženiete.

Zdroj foto: ebay.de

Zdroj foto: ebay.de

Zdroj foto: ebay.de

Zdroj: ebay.de

Zdroj foto: ebay.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Luxusné Audi dostalo výkon, ktorým zadupe aj Ferrari!