Fabia, ktorú nikto nechce za neodolateľnú cenu.

Škoda Fabia je dodnes obľúbeným autom, ktoré je ako stvorené do mesta, no často plní aj rolu rodinného auta. Hlavne pri karosérií kombi. Krátka Fabia mala azda najväčší neodstatok v podobe malého batožinového priestoru. A nie každý chcel kombi. Fabia vo svojej prvej generácií dostala dokonca aj karosériu sedan, čo bol naozaj prekvapivý krok. Korunku krásy Fabia Sedan nikdy nevyhrala, no zlé auto to nebolo. Len škaredé a to je pre neho pri predaji najväčší problém dodnes.

Fabia ako nová s nezničiteľným motorom

Škoda Fabia sa vždy tešila obľube, no z praktického hľadiska mala medzery. Aj preto sa automobilka rozhodla, že príde s verziou sedan. Fabia Sedan si svojich zákazníkov našla, no masového úspechu sa nedočkala. Nevyzerala práve najlepšie, batožinový priestor ku nej v podstate len prilepili. Objem 438 litrov bol veľmi fajn, malý otvor do kufra bol trochu problém, no mnohých objem veľmi potešil. Ak sa v minulosti niekto odhodlal a Fabiu Sedan si kúpil, dnes má problém. Kúpiť ju už nechce takmer nikto. Tak, ako kúsok z portálu mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Červená Fabia Sedan z roku 2003 zaujme okamžite. Jednak svojim dnes už vzácnym typom karosérie, ale aj žiarivou červenou farbou. A hlavne svojím stavom. Napriek veku žiari Fabia doďaleka. Žiadne opotrebenie, hrdza, nič. Zaujímavý je aj agregát pod kapotou. Tu nájdete 2 litrový 4 valcový benzínový motor zo starej školy. Je to v podstate nezničiteľný motor, kde sa takmer nemá čo pokaziť. Zaujímavá je aj výbava, nachádza sa tu klimatizácia, dokonca aj vyhrievanie predných sedadiel. To je pri Fabií prvej generácie nezvyk a aj dnes nadštandard. A máme tu spomínaný dokonalý stav. 19 ročná Fabia zvládla 15 000 km, čo je len okolo 70 km mesačne. Raritné auto ako z múzea štartovalo s cenovkou 9 999 €, no nikto ho nechcel. Majiteľ cenu postupne znižoval a znižoval, až sa dostala na 5 999 €, čo je na prakticky novú Fabiu s motorom a poťahmi, aké dnes už nikde nenájdete veľmi fajn.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Fabia, ktorú nikto nechce za neodolateľnú cenu.