Vrcholne luxusné BMW za cenu priemernej Octavie?

Kúpa ojazdeného auta so sebou vždy prináša zaujímavé dilemy. Ak si chce človek kúpiť hoc aj priemerné nové auto, zistí, že v danom rozpočte by si pokojne mohol kúpiť aj staršiu prémiovku. Auto, ktoré je na celkom inej úrovni, či už výbavou alebo motoricky. Napríklad niečo ako BMW 7, ktoré je vždy spájané len s vyvolenými.

BMW 7 alebo Octavia?

BMW 7 je tým najlepším, čo má nemecká automobilka v ponuke. Je to vrchol všetkého, totálny luxus a priestor, aký v iných modeloch nenájdete. BMW 7 generácie F01 je dodnes pomerne moderným strojom. Stále disponuje nadštandardnou výbavou, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších. Najexkluzívnejšie modely ale strácajú na cene najviac. A dnes sa dajú kúpiť za cenu priemerného auta. Jeden dôkaz sa objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Tmavé BMW 7 dodnes vyzerá dostatočne reprezentatívne. Pochádza z roku 2010 a jeho roky na ňom možno už zľahka vidieť. Stále je to ale veľmi fajn a reprezentatívne auto. Veľký a priestranný sedan bol určený pre tých najnáročnejších zákazníkov. Totálny luxus cítiť z každého kúska. Nachádzajú sa tu 4 sedadlá, vzadu je totiž len dvojica mimoriadne pohodlných sedadiel. Každé z nich má svoju vlastnú obrazovku, sú vyhrievané, ventilované a disponujú samostatným audio výstupom, takže každý môže počúvať a sledovať to, čo chce. Svetlá koža je všade, totálny luxus pre najnáročnejších. Pod kapotou je niečo, o čom sa budú deti učiť v školách. Motor v tomto BMW 7 sa nedá označiť inak, ako monštrum. Ide o 6 litrový 12 valcový benzínový motor, čo je brutálna hodnota. Výkon a zvuk, veci, ktoré vezmú dych. Je tu stádo 544 koní. To je aj na obrovské a ťažké auto viac než dosť, s takýmto výkonom sa na 100 km/h dostanete len za 4,6 sekundy. Ešte pred pár rokmi to bola výsada superšportov. Maximálka je obmedzená na 250 km/h, skrátka BMW 7 v tejto špecifikácií uspokojí každého. Spotreba činí nejakých 13 litrov na 100 km pri ľahkej nohe, no takéto auto si nekupoval nikto, kto by toto nejako riešil. Tento kúsok je navyše v dokonalom stave. Za 12 rokov s ním jeho majiteľ najazdil len 64 849 km. To je iba okolo 450 km mesačne, takmer dôchodcovský nájazd. A cena? Prekvapivo nízka. Na predaj je za 28 999 €, čo je cena priemerne vybavenej Octavie. Za tieto peniaze môžete mať auto, ktoré ešte veľmi veľa vydrží a dá človeku taký zážitok z jazdy, aký ešte asi nikdy nezažil.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vrcholne luxusné BMW za cenu priemernej Octavie?