32 ročné BMW za vyše 200 000 €!

BMW je samo o sebe naozaj silnou značkou. Ide o sen mnohých motoristov, ktorí chcú prémiové auto, ktoré je stále strihnuté štipkou takej zdravej športovej drzosti. Aj BMW má v portfóliu množstvo športových špeciálov, ktoré sa postupne stali kultom. Napríklad BMW M3, ktoré je kompaktné a zároveň pekelne rýchle.

32 ročný diabol

BMW M3 bolo vždy vyhľadávaným kompaktným športovým autom. Vďaka svojim menším rozmerom bolo nesmierne dobre ovládateľné a z jazdeckého hľadiska svojou zábavnosťou prekonávalo aj väčšie BMW M5. Extrémne populárne boli aj staršie generácie, napríklad E30. na portáli mobile.de sa objavil jeden kúsok z roku 1990, ktorý ale nie je tak celkom bežným BMW M3.

Zdroj foto: mobile.de

BMW M3 je samo o sebe nesmierne zaujímavým autom. Je to športiak ako sa patrí, no zároveň vie byť stále prakticky využiteľným autom na každý deň. No nie všetky boli “klasickými” M3-kami. Prvé BMW M3 generácie E30 dostalo pod kapotu 2,3 litrový motor s výkonom 215 koní, ten bol potom neskôr zvýšený na 220 koní. No a nasledovala limitovaná edícia Sport Evolution, kde bol už motor s objemom 2,5 litra a výkonom 238 koní. Mali sme tu limitovanú edíciu, v ktorej bolo vyrobených len 600 kusov. Kúsok z roku 1990 má ešte ďalšie špeciality, jedná sa o možnosť nastaviteľnej aerodynamiky. Viete si nastaviť prednú časť, rovnako aj zadné krídlo, naozaj lahôdka pre tých, ktorí sa chcú s autom pohrať viac a vyraziť napríklad na okruh. Toto je naozaj špeciálne auto, s ktorým si užijete každý jeden meter cesty. Stroj si bývalý majiteľ vskutku užil, s touto chuťovkou zvládol 83 000 km a užívať si ho bude niekto, kto nemá hlboko do vrecka. Ide o kus histórie, navyše z limitovanej edície a stojí podľa toho. 229 000 € rozhodne nie je málo, ale auto si svojho kupca najskôr aj tak nájde.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 32 ročné BMW za vyše 200 000 €!