So superšportom najazdil cez 1 000 000 km!

Extrémne vysoké nájazdy sú dnes už zriedkavosťou. Zvládajú ich väčšinou autá s naftovými motormi, ktoré sú určené práve na zvládanie státisícov kilometrov. Pri všetkom ostatnom ide o veľkú zriedkavosť. A pri superšportoch to platí dovjnásobne. Nie je to kategória áut, s ktorou by niekto absolvoval vysoké nájazdy. Jedným z dôvodov je pochopiteľne ich spotreba, druhým vysoké prevádzkové náklady. Toto je ale príklad toho, že keď sa chce, tak sa dá.

Aj športiak to dá

Ak sa vo svete automobilov nájde vozidlo, ktoré zvládlo pokoriť magickú hranicu milióna najazdených kilometrov, obvykle ide o nejaký nesmrteľný Mercedes alebo čosi, čo má pod kapotou motor s nápisom TDI. Aby to bolo benzínové a navyše športové auto, to sa javí ako z ríše snov. Zvládlo to ale toto Porsche 911, o ktorom informoval portál carscoops.com.

Zdroj foto: carscoops.com

Toto Porsche 911 má už nejaké roky za sebou, Má za sebou servisnú históriu, všetky kilometre zdokumentované. Aktuálne má za sebou neskutočnú porciu 1 089 291 km. Zaujímavosťou je ale to, že sa tu len jeden jediný krát menilo turbo a inak je motor absolútne pôvodný. Prevádzkové náklady ale boli iste nepredstaviteľné, no auto to technicky zvládlo na jednotku. Je jasné, že je to unikát, jeho stav prekvapil aj servisných technikov. Máme tu aspoň dôkaz, že aj superšport vie poriadne prekvapiť.

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / So superšportom najazdil cez 1 000 000 km!