Nepopulárny Opel ako nový!

Opel je značkou, ktoré si pred časom hovela na vrchole rebríčkov popularity a predajnosti, potom žiaľ nasledoval pád. Kedysi bol Opel vnímaný ako jedna z najdostupnejších ciest mať kvalitné nemecké auto za relatívne dostupné ceny. Konzervatívny dizajn bol pre niekoho plusom, no pre mnohých to bol dizajn až príliš nudný. Aj to mohol byť jeden z dôvodov prepadu predajov a konca jedného z kedysi nosných modelov, Vectry. Niekto však takéto tuctové auto zavrel do garáže a vôbec s ním nejazdil!

19 ročné, ale vlastne nové auto!

Opel Vectra bol svojho času jedným z najpopulárnejších áut na trhu vôbec. Priestrané, komfortné a spoľahlivé. Avšak často opomínané, vo svojej tretej generácií započala Vectra úpadok, ktorý skončil tak, že skončila aj Vectra samotná. Bola možno až príliš blízko Astre, možno až príliš nudná, ľudia ju skrátka nechceli. Navyše vo verzií sedan bola Vectra naozaj nie príliš atraktívnym autom. Jedno také sa však objavilo na portáli mobile.de v stave, v akom možno žiadna Vectra tretej generácie na svete už ani nie je.

Zdroj foto: mobile.de

Prvý pohľad nie je úplne ohurujúci. Sedan vizuálne nie je mnohým práve po chuti, niet sa veľmi čomu diviť. Vnútro je typickým návratom do minulosti. Svetlé čalúnenie, imitácia dreva, to sa kedysi nosilo vo veľkom. Treba však podotknúť, že komfort pre posádku je maximálny, sedadlá pripomínajú skôr plyšové sedačky v obývačke, rovnako Vectra bola povestná aj kráľovským priestorom. Aj pod kapotou je pomerne zaujímavý motor, ide o 2 litrový 4 valcový naftový motor s výkonom 101 koní, ktorý dokázal jazdiť aj pod nejakých 6 litrov na 100 km, čo je aj dnes fajn. Ale najlepšie na tejto Vectre je čosi iné. Je to bez preháňania nové auto. Pochádza síce z roku 2003, no odvtedy najazdila až nepredstaviteľne málo kilometrov. Konkrétne sa jedná len o 1 488 km, čo je absolútne ničím. To je okolo 6 km mesačne, Astra je skutočne ako zo showroomu, vidieť dokonca aj pôvodný ochranný nástrek. Skutočne stav nového kusu komfortného a praktického auta za zaujímavú cenu. Tá činí 9 999 €. Áno, na 19 ročnú Vectru nereálne peniaze, no na kus v stave nového auta je to hlavne vzhľadom na dnešné ceny ešte celkom fajn ponuka, navyše s naftovým motorom zo starej školy, aký dnes už v podstate ani nezoženiete.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nepopulárny Opel ako nový!