Tento sedan dá 100 km/h za 1,89 sekundy!

Rýchle autá sú na svete tak dlho, ako existujú autá samotné. Rýchlosť ľudí fascinovala už od pradávna, obvykle však boli na rýchlu jazdu určené špeciálne vozidlá. Športiaky sú čímsi, po čom túži každý, no reálne vlastniť čistokrvný športiak rozhodne nie je len tak. Preto mnoho ľudí pozeralo na sedany ako autá, ktoré rýchlosť úplne v krvi nemajú, no nové elektrické sedany dokážu vytrieť zrak aj čistokrvným športiakom. Tak, ako tento Lucid Air Sapphire.

Keď sa ani Tesla nechytá

Automobilka Lucid vo svete elektromobilov už čosi znamená, no iným ľuďom toho veľa asi nepovie. Americká značka však vie, čo robí a na mušku si vzala azda toho najnáročnejšieho súpera, samotnú Teslu. O novinke informoval portál insideevs.com a nový Lucid nebude porážať len elektromobily, ale všetky sedany vôbec.

Zdroj foto: insideevs.com

Novinka nesie meno Lucid Air Sapphire. Jej parametre sú vskutku impozantné. V reálnom svete sa však ešte auto neukázalo, zatiaľ musíme veriť len údajom, ktoré udáva samotný výrobca. Sedan poháňa trojica elektromotorov, ktoré disponujú výkonom šialených 1 200 koní! To je extrémna hodnota a na technické parametre sa nechytá ani Tesla Model S Plaid. Poďme nazad k Lucidu. Ten sa má na 100 km/h dostať len za 1,89 sekundy, čo je nepredstaviteľná hodnota! Nuž a maximálka? 330 km/h. Vďaka týmto parametrom ide o najrýchlejší športiak na svete! Okrem toho nebude chýbať dostatočná dávka luxusu a v spojení s hriešnym výkonom pôjde iste o obľúbené auto pre vyvolených. Cena nie je známa, no nebude to nič lacné. A treba počítať so známym neduhom elektromobilov. Ak budete chcieť naplno prevetrať všetkých 1 200 koní, pripravte sa na veľmi nízky dojazd. Technicky ale ide o totálny vrchol.

Zdroj foto: insideevs.com

Zdroj foto: insideevs.com

Zdroj: insideevs.com

Zdroj foto: insideevs.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento sedan dá 100 km/h za 1,89 sekundy!