Do starého BMW M3 dali moderný motor so 635 koňmi!

BMW M3 je autom, ktoré býva predmetom snov mnohých motoristov. Kompaktný sedan s poriadnym výkonom, športovým podvozkom a celkovým charakterom. Je to skrátka legenda svojej triedy, ktorá vzbudzuje vášne dodnes. BMW M3 generácie E30 je jedným z tých starších kúskov, ktoré dnes už množstvo ľudí ani nepozná. Vďaka svojmu charakteristickému dizajnu sa však teší obľube dodnes. A hlavne pokiaľ ide o špecifickú úpravu s brutálnym výkonom.

Klasika s výkonom superšportu

BMW M3 je už od svojho vzniku autom, ktoré dokáže rozprúdiť krv v žilách každého motoristu. Stále kompaktné rozmery, solídne praktické vlastnosti a výkonnostne šlo vždy o špičku svojej triedy. Generáciu E30, ktorá svojú púť započala už v roku 1985 si vzala do parády spoločnosť Rennes Projects z USA. O jej počine informoval portál carscoops.com.

Zdroj foto: carscoops.com

Aj originálne BMW M3 E30 bolo vo sovjej dobe mimoriadne vydareným autom. V základe disponovalo pod kapotou 2,3 litrovým 4 valcovým motorom. Ten bol nahradený poriadnym monštrom, ku ktorému sa však ešte dostaneme. Spoločnosť Rennes Project totiž každý jeden kúsok kompletne renovuje. Sú tu nové kolesá, ktorých povrch je ručne opracovaný, stabilizátory, interiér, technologicky sa celé auto do poslednej skruty rozoberie, prečistí a poskladá opäť nazad. Ide o komplexnú renováciu, prečalúnená kabína spôsobí, že si budete pripadať ako v celkom novom aute. Jazdu spríjemní aj nové audio, inak je všetko v pôvodnom stave. Všetko v záujme zachovania čo možno najväčšej autenticity, čo je len a len dobre. Ale do auta si môžete objednať najrôznejšie motory z modernejších verzií. Napríklad 3,2 litrový 6 valcový motor z M3 E46 s výkonom 343 koní, 8 valcový motor z M3 E92 a výkonom 420 koní, možností je mnoho, no na absolútnom vrchole je ozrutný 5 litrový 10 valcový agregát s výkonom šialených 635 koní! To je na malé BMW M3 naozaj extrémna hodnota, šialená je aj cena. Tá je po prepočte okolo 340 000 €, čo rozhodne nie je pre každého.

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Do starého BMW M3 dali moderný motor so 635 koňmi!