Auto s vekom 27 rokov, stav ako nové!

O starých Mercedesoch sa šíria často krát hotové legendy, o ich bájnej kvalite a nezničiteľnosti. Obvykle ide o historky ako z dávnych eposov, no ak niekto takýto Mercedes naozaj vlastní, presvedčí sa, že ide o pravdu. Hlavne generácia W124, tá toho vydrží viac ako pyramídy. Je to auto, ktoré bez mihnutia oka zvládne státisíce kilometrov, no máloktoré aj po takomto nájazde vyzerá ako nové. Toto však áno.

Dokonalé rodinné auto?

Ak dnes niekto hľadá rodinné auto, obvykle hľadá nejaké SUV prípadne kombík. Veľkú rodinu iste poteší aj 7 mieste vozidlo, no tých je ako šafranu. Mať ako rodinné auto 7 miestny Mercedes a za dostupnú cenu? To možno znie ako sen. Pri Mercedese 280E, ktorý sa objavil na portáli mobile.de ide o realitu. Kompromisom je však fakt, že ide o auto z roku 1995.

Zdroj foto: mobile.de

Presne tak, toto auto už nie je mladíkom, má za sebou 27 rokov života. Strieborný kombík s takmer 3 desaťročia starým dizajnom asi nebude to pravé auto na párty a nadväzovanie známostí, no prakticky zmýšľajúci vodič hľadajúci veľké a spoľahlivé auto jeho výhody dozaista ocení. A môže ho aj pobaviť. Pod kapotou totiž nájdeme 2,8 litrový benzínový 6 valcový motor. Niečo také dnes rozhodne nie je zvykom, jeho zvuk bude pre mnohých hudbou pre uši. Ani dynamicky sa nestratí, 230 km/h maximálka a zrýchlenie na 100 km/h za 9,1 sekundy sú stále veľmi fajn hodnoty. Stará sa o to 197 koní, opäť hodnota, ktorá neohúri ani neurazí. Motor poteší aj pri tankovaní, 8-9 litrov paliva na 100 km nie je na 27 ročný 6 valcový motor vôbec zlé číslo. Použiteľná pre dnešné jazdenie je aj výbava, elektricky ovládané okná, automatická prevodovka či vyhrievanie predných sedadiel. A ohromným bonusom je dvojica vyklápacích sedadiel v batožinovom priestore, vďaka nim ide o 7 miestne vozidlo. Zaujímavý je nájazd, ktorý činí 237 174 km. To nie je na 27 rokov veľa, avšak auto bolo bežne jazdené. Ak sa pozriete na stav tohto Mercedesu, nájazdu cez 230 000 km nebudete veriť. Auto je ako nové, povedali by ste, že má za sebou tak 20 - 30 000 km. Je to dokonalý dôkaz toho, že ak máte kvalitné a spoľahlivé auto a zároveň sa o neho príkladne staráte, aj po dlhých rokoch môže vyzerať ako nové. Prekvapením pri tomto aute je aj cena. Tá činí iba 6 900 €, čo je naozaj fajn cena a za ňu dostanete auto, ktoré poslúži ešte veľmi, naozaj veľmi dlho.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Auto s vekom 27 rokov, stav ako nové!