Školský autobus prerobili na pojazdný dom. Za 1 mesiac!

S prestavbami áut na obytné vozidlá sa roztrhlo vrece. Či je to len krátkodobý trend alebo naozaj dlhodobá túžba ľudí cestovať inak ukáže čas. No občas sa ľudia púšťajú do naozaj zaujímavých projektov. Spraviť si obytné auto môžete z dodávky, s istými obmedzeniami aj z bežného auta, no z autobusu? Áno, aj to je možné!

Autobus s komfortom domu!

Pri obytných autách ide často krát o určitý kompromis. Kvalita bývania v ňom a komfort jednoducho nedosahuje kvality bývania v dome alebo v byte. Je to pochopiteľné, na menšej ploche sa nemôže žiť rovnako komfortne ako v byte. Obvykle ide len o spôsob, ako v aute prespať a ísť ďalej. Špecializované firmy robia svoje karavany tak, aby sa bežnému bývaniu čo najviac približovali, no aj z ich vybavenia cítite, že to nie je ono. Ak chce mať človek skutočný domov na kolesách podľa seba, musí vziať do ruky nástroje a pustiť sa do prestavby. Tak ako Harry a Nikky, ktorí na YouTube kanáli Tiny Home Tours predstavili výsledok svojho mesačného snaženia.

Zdroj foto: mirror.co.uk

Mladá dvojica z Anglicka sa vybrala do USA, kde si kúpili typický žltý školský autobus, presne taký, aké poznáme z filmov. A vzali ho do parády vo veľkom štýle. Autobus dostal kompletne nový modrý náter a najväčšie zmeny absolvoval pochopiteľne interiér. Je tu plne zariadená kuchyňa, chladnička s drezom a sporákom, pri kuchyni je pohodlné sedenie. A všetko pôsobí ako doma. Zásluhu na tom majú hlavne rôzne dekorácie, tapety a obrazy a preto sa necítite sterilne ako v bežnom karavane. Navyše je tu v hojnom množstve zastúpený aj nábytok z bežného nábytkárstva, sviečky, dekorácie, skrátka z každého kútu dýcha domácka atmosféra. Až sa nechce veriť, že celá prestavba trvala len mesiac. Je tu rovnako aj kúpeľňa a spálňa s priestranou manželskou posteľou. Pod ňou a aj inde v interiéri je množstvo úložného priestoru, takže si so sebou môže posádka vziať prakticky čokoľvek a nemusí sa cítiť nijako obmedzená. Ak by ste si mysleli, že takáto prestavba stojí desaťtisíce, mýlite sa. Teda, ak by ju robila firma tak asi áno, dvojica to však zvládla svojpomocne za nejakých 10 000 €. A to je aj vzhľadom na rozsiahlosť prerábky a veľkosť autobusu stále viac než fajn.

Zdroj foto: mirror.co.uk

Zdroj foto: mirror.co.uk

Zdroj foto: mirror.co.uk

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: mirror.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Školský autobus prerobili na pojazdný dom. Za 1 mesiac!