Luxusná Kia, akú u nás nekúpite v Európe končí.

Kia je u nás považovaná za takmer národné auto. Iste, súvisí to s prítomnosťou jej fabriky u nás, no aj tak je mimoriadne rozšírená. Obvykle ju kupujú zákazníci hľadajúci optimálny pomer cena/výkon. Vo svojej triede vie priniesť naozaj zaujímavé autá, ktoré uspokoja mnohých motoristov. No pre tých najnáročnejších Kia často krát nenapĺňala očakávania. Zmenila to Kia Mohave, ktorá však ku nám nezavítala a zrejme ani nezavíta.

Koniec ďalšieho auta

Kia priniesla model Mohave ako predstaviteľa vrcholne luxusného SUV. S týmto autom prišla do Ruska, kde začala pomerne úspešne. Predaje mala uspokojivé a úspech v Rusku naznačoval, že by sme sa Kie Mohave mohli dočkať možno aj u nás. Sankcie uvalené na Rusko však krátku cestu tejto Kie ukončili, auto sa v Rusku nemôže vyrábať ani dovážať. O konci tohto modelu informoval portál quto.ru.

Zdroj foto: quto.ru

Kia Mohave je veľkým 5 metrovým luxusným SUV. Je to auto, ktoré búra predsudky každého, kto nevníma Kiu úplne pozitívne. Poriadny kus auta, drsný dizajn, ultimátna výbava. Pod kapotou sa nachádza jediná motorizácia, no 3 litrový 6 valcový naftový motor s výkonom 250 koní vyhovie mnohým. Mohave je aj v klasickejšej, 5 miestnej verzií, no pre najnáročnejších je tu čosi extra. 6 miestna konfigurácia. Za sedadlami vodiča a spolujazdca sa nachádza dvojica ultra pohodlných kresiel s polohovaním, vyhrievaním, ventiláciou, klimatizáciou. Za nimi je ešte dvojica štandardných sedadiel, takže ideálne auto pre rodinu, ktorá chce rodinné a zároveň aj luxusné auto. Auto štartovalo na nejakých 49 000 €, pri vyššej výbave sa jeho cena dostala na nejakých 55 000 €. Po tom, ako Kia oznámila poslednú dodávku modelu Mohave do Ruska ich ceny prudko vzrástli a vrcholné verzie sa predávali aj za približne 150 000 €. Bohatí Rusi ešte využili jednu z posledných možností kúpiť si luxusnú Kiu. My sme ju žiaľ ani nedostali, za štandardné ceny okolo 50 000 € by bola síce stále drahým autom, no pri zohľadnení pomeru cena/výkon by šlo o zaujímavú alternatívu.

Zdroj foto: quto.ru

Zdroj foto: quto.ru

Zdroj: quto.ru

Zdroj foto: quto.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Luxusná Kia, akú u nás nekúpite v Európe končí.