Maličké Audi s maximálkou 300 km/h!

Audi A3 je malým kompaktným autíčkom, ktoré je určené pre tých, ktorí chcú kompaktné a zároveň prémiové auto. Aj takto malý kompakt ale vie uspokojiť tých náročnejších a športovejšie založených vodičov. Pre nich sú určené modely s prívlastkom RS a máme tu pochopiteľne aj Audi RS3. Nemecká automobilka priniesla ale niečo extra, limitovanú edíciu performance edition.

Limitka pre vyvolených

Limitované edície automobilky vždy vnímali ako otázku prestíže. Buď sa snažili odmeniť svojich zákazníkou možnosťou mať čosi extra, alebo chceli demonštrovať svoje technologické možnosti rôznymi vylepšeniami. Do istej miery oba tieto faktory splnilo Audi so svojím modelom RS3 performance edition, o ktorom informoval web audi-mediacenter.com.

Zdroj foto: audi-mediacener.com

Ako názov napovedá, je to auto zamerané na výkon. Audi RS3 performance edition bude v provom rade naozaj limitovaná chuťovka, ktorá vznikne len v počte 300 kusov. To najzaujímavejšie sa týka výkonu, ktorý bol mierne zvýšený. Pod kapotou sa nachádza 2,5 litrový benzínový 5 valcový motor, ktorého výkon je po novom 407 koní! Na malé auto naozaj úctyhodná hodnota. Aj vďaka nej sa na 100 km/h dostane len za 3,8 sekundy a ručička sa zastaví až na magickej hodnote 300 km/h!

Zdroj foto: audi-mediacener.com

Pôžitok z jazdy upevňujú komponenty ako športový podvozok, adaptívne tlmiče, športové sedadlá, športové brzdové kotúče. Všetko sú to funkčné veci, no potešia aj dizajnové a imidžové prvky, ktoré len podčiarknu charakter auta. Drobnosti ako šachovnicová vlajka na svetlometoch, LED svetlá vytvárajúce nápis RS performance, čierne logo Audi či koncovka výfuku, to sú drobnosti, ktoré bude mať na svete len 300 záujemcov. Nuž a cena? Táto limitka Audi RS3 performance edition vyjde na 75 000 €.

Zdroj foto: audi-mediacener.com

Zdroj: audi-mediacener.com

Zdroj foto: audi-mediacener.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Maličké Audi s maximálkou 300 km/h!