Lístok do 80-tych rokov, Vectra ako nová!

Opel, azda najpodceňovanejšia nemecká automobilka. Kedysi robila pomerne kvalitné autá, tie však občas však trpeli nejakými problémami. Časom sa ale povesť automobilky Opel menila, ľudia boli často krát radšej keď sa Oplu zbavili, ako keď ho kupovali. Vectra ale poskytovala naozaj veľkorysý priestor a komfort pre svoju posádku. Aj preto bola populárna a kusy, ktoré prežili dodnes majú vysoké nájazdy, s týmto ale majiteľ takmer nevychádzal.

Predajný hit, ktorý veľa nevydržal

Opel Vectra bolo samo o sebe pomerne spoľahlivé auto. Obrovským problémom však bola jeho protikorózna úprava, nejaká tu bola, no Vectra kvitla absolútne všade. Aj preto sa mnoho zachovalých kúskov nedochovalo, napriek extrémne vysokým predajom. Pokiaľ človek jazdil v krajinách kde sa cesty nesolili a bolo dlho pekné počasie, nešlo o zásadný problém. No v našich podmienkach Vectry kvitli viac ako horské lúky na jar. Nájsť Vectru z konca 80-tych rokov bez hrdze je ako nájsť Svätý grál. Na portáli mobile.de sa ale jeden našiel.

Zdroj foto: mobile.de

Tento modrý kúsok zaujme na prvý pohľad. Nielen stavom, ale aj nezvyčajnou farbou, ktorá dominuje aj v interiéri. Modré sedadlá, modrá palubná doska, modré výplne dverí, dnes by to asi každý odsúdil ako gýč, v 80-tych rokoch boli takéto farebné výstrelky pomerne bežné. Táto Vectra pochádza z roku 1989, má teda už 33 rokov a poháňa ju 2 litrový benzínový motor s výkonom 115 koní. Vo svojej dobe išlo o pomerne svižné zvezenie, výbava tu však v podstate až na prehistorickú automatickú prevodovku nebola. Mal ju však jeden jediný majiteľ, ktorý sa o ňu staral s maximálnou pozornosťou a jazdil s ňou minimálne. Za 33 rokov to bolo len 20 992 km, čo robí iba okolo 50 km mesačne! A to je absolútne nič, čo dokazuje aj stav, ktorý je ako pri novom aute. Pravidelne však chodilo do servisu, čo je určite plus. Problémom pre prípadného záujemcu ale môže byť vyššia cena, ktorá činí 7 690 €, čo je na 33 ročnú Vecrtu naozaj dosť.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Lístok do 80-tych rokov, Vectra ako nová!