Golf ako nový po dôchodcovi? Naozaj!

VW Golf je bestsellerom v každej svojej generácií. Štvrtá generácia zožala ohromnú vlnu úspechu a tá v podstate trvá dodnes, nakoľko v bazároch je Golf IV stále žiadaný. Kvôli enormnej popularite majú Golfy najazdené šialené kilometre, hlavne verzie s populárnymi motormi TDI. Pokiaľ ste počuli o príbehoch o dôchodcoch, ktorí si kúpili nové auto a takmer s ním nejazdili, nemusí to byť vždy len legenda ako príbeh o elfoch. Tu je jeden dôkaz.

Golf, kombi, dobrá cena?

Na prvý pohľad to znie ako kombinácia snov. Golf ako obľúbené auto, kombi ako záruka dostatočného priestoru a dobrá cena je už len čerešničkou na torte. Ide však o Golf štvtej generácie, ktorá má už predsalen čosi za sebou. Nájsť takto rozšírené staršie auto v top stave býva poriadny oriešok. Na portáli mobile.de sa však objavilo rodinné auto, ktoré môže nenáročnému motoristovi poslúžiť ešte dlhé roky.

Zdroj foto: mobile.de

Ak dnes človek hľadá rodinné auto, ktoré je zároveň priestranné, nebude to nič lacné. Jedinou možnosťou je pozrieť sa po jazdených kúskoch, avšak nájsť dobrý a zachovalý nebýva práve jednoduchá úloha. Pred sebou máme takmer obyčajný strieborný Golf s karosériou kombi. Kúsok z roku 2001 má pod kapotou 2 litrový 4 valcový benzínový motor s výkonom 116 koní, ktorý vyniká spoľahlivosťou, nakoľko sa tu nemá takmer čo pokaziť. Inak tu máme samé benefity, priestor pre posádku aj batožinu. Čo sa týka výbavy, treba sa zmieriť s absenciou klimatizácie. Je tu však rádio a držiak pre pohár pred vodičom! Poteší strešné okno či automatická prevodovka, najviac radosti ale spraví stav, v ktorom tento Golf IV je. Za 21 rokov najazdil iba 15 889 km, čo je niečo cez 60 km mesačne! Tak nízky nájazd je spôsobený tým, že majiteľ bol dôchodca, ktorý bol jediným vlastníkom. Pýta za neho pochopiteľne výrazne viac, ako za iné Golfy tohto ročníka, no stále je to zaujímavá ponuka. 8 999 € za v podstate nejazdené kombi neznie tak strašidelne.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Golf ako nový po dôchodcovi? Naozaj!