Starý obyčajný Renault za 10 000 €? Prečo?

Renaulty nepatria medzi autá, ktoré si práve držia svoju hodnotu. Obvykle ide o autá, ktoré sú vo všetkom tak trochu priemerné. Na to, aby sa predal za vyššiu cenu ako je obvyklé býva potrebné špeciálne zaobchádzanie. Napríklad s ním majiteľ jazdil len minimálne. Potom aj tak staré a tuctové auto, akým bol Renault 19 môže mať po desaťročiach stále pomerne ambiciózne nastavenú cenu.

Auto po dôchodkyni ako sa patrí

Niektoré autá si aj po rokoch držia svoju cenu. Obvykle sú to autá, ktoré sú limitované edície, prípadne sú nejakým iným spôsobom zaujímavé. Takéto autá si však kupujú motoristickí nadšenci a nie práve bežní ľudia. Tento Renault 19 nebol v dobe svojho uvedenia ničím špeciálnym, no po rokoch sa špeciálnym stal a objavil sa na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Tento Renault 19 si v roku 1992 kúpila vtedy 64 ročná dôchodkyňa. Nepotrebovala nič extra, jednoducho bežné spoľahlivé auto. Pod kapotou má 1,7 litrový 4 valcový benzínový motor s výkonom 73 koní. Dnes ide o naozaj úsmevnú hodnotu, avšak vtedy šlo o štandard, samozrejme bez turba. Čo sa týka výbavy, je tu strešné okno, elektricky ovládané predné okná, centrálne zamykanie. Na svoju dobu štandrad, ktorý niekomu možno postačí aj dnes. Hlavne ak hľadá spoľahlivé a konštrukčne jednoduché auto. Okrem toho je tu bonus v podobe komfortu typického pre Renault z 90-tych rokov. Ohromné plyšové sedadlá pripomínajú skôr kreslo v obývačke. Majiteľka s autom jazdila do roku 2016, odvtedy 6 rokov stojí, má dokonca pôvodné pneumatiky. Renault 19 bol vždy v garáži, v zime navyše nejazdil vôbec. Celkovo toho najazdil minimum, za 30 rokov iba 11 238 km, čo je okolo 30 km mesačne. Stav auta je teda ako nový, to sa odzrkadlilo aj na cene. 9 500 € rozhodne nie je málo. Stojí to za zváženie?

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Starý obyčajný Renault za 10 000 €? Prečo?