Táto pneumatika vydrží 500 000 km! Revolúcia?

Pneumatiky sú motoristami často krát podceňované. Veľa krát sa na nich šetrí a kúpa tej najlacnejšiej pneumatiky je štandardom. Málokto si pritom uvedomí, že pneumatika je to jediné, čo spostredkuje kontakt medzi autom a vozovkou. Týchto pár štvorcových centrimentrov je tak nesmierne dôležitých. Pneumatiky ovplyvňujú komfort jazdy, spotrebu a predovšetkým bezpečnosť. Významným parametrom je pochopiteľne aj ich životnosť. A možno tu máme pneumatiku, ktorá prežije vás aj vaše auto.

Trváca a ekologická?

Pneumatiky sú obvykle vnímané ako spotrebný materiál, na ich výmenu sme si už zvykli. Mnoho vodičov to berie automaticky, no nemusieť chodiť do servisu by bolo iste oslobodzujúce. Samozrejme, výmeny pneumatík mnoho ľudí necháva až na obdobie po sezóne, kedy to spojí s prezutím, možno tu ale budeme mať aj komfortnejšiu cestu. Spoločnosť Goodyear na svojom webe news.goodyear.eu informovala o novinke s extrémnou výdržou.

Zdroj foto: news.goodyear.eu

Pneumatiky sú na aute jednou z najdôležitejších súčastí. Iste, ide o spotrebný materiál no vo významnej miere ovplyvňuje jazdné vlastnosti auta. Meniť ich však nebýva pre vodičov najobľúbenejšia činnosť. Spoločnosť Goodyear prišla s pneumatikou Eagle GO. Už ju aj testuje, ide o pneumatiku, ktorá by mala mať životnosť šialených 500 000 km! Zásluhu na tom má až 11 mm vysoký vzor, ktorý je možné dokonca 2 krát obnoviť. Nie je to ale celoročná pneumatika, prezúvaniu na zimné gumy sa tak nevyhnete. Takáta guma ale vydrží viac, ako mnoho automobilov. Okrem toho je vyrobená z ekologických materiálov, prírodného kaučuku, slnečnicového oleja, odpadu z ryže a iných materiálov. Okrem toho Goodyear prišiel aj so špeciálnymi diskami, zásluhou ktorých sa znížila hmotnosť až o 15%. Čo sa týka ceny, tá zatiaľ nie je známa, no koncept je len v 20 palcovej verzií. Je však vysoko pravdepodobné, že konečná cena bude nižšia ako tá, na ktorú by vyšli klasické pneumatiky pri vzdialenosti 500 000 km.

Zdroj foto: news.goodyear.eu

Zdroj foto: news.goodyear.eu

Zdroj: news.goodyear.eu

Zdroj foto: news.goodyear.eu

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Táto pneumatika vydrží 500 000 km! Revolúcia?