Audi RS3 Performance dodá ešte viac výkonu z päťvalca

Automobilka Audi ukázala ultimátnu verziu svojho modelu RS3. Nesie označenie RS3 Performance Edition a vznikne iba 300 kusov celkovo. Rozdielov bude hneď niekoľko a RS3 Performance Edition má šancu stať sa na najrýchlejšou verziou tohoto malého Audi.

Novinka bude mať stále rovnaký radový 5-valec objemom 2,5 litra, ktorý ale bude mať o kúsok vyšší výkon. Zo štandardného RS3, z 294 kW (400 k) sa dostane na 299 kW (407 k). To je nárast presne o 7 koníkov a maximálny výkon je dostupný od 5700 do 7000 otáčok za minútu. Krútiaci moment je stále rovnaký, 500 Nm, a ten je dostupný od 2250 do 5700 otáčok. Motor si necháva spoluprácu so sedemstupňovou automatickou prevodovkou S-Tronic s dvomi spojkami a vďaka tomu dokáže RS3 Performance Edition zrýchliť na stovku za 3,8 sekundy.

Foto: Audi

Pripomienka čísla 300 prichádza aj v podobe zvýšenej maximálnej rýchlosti. Tá je aktuálne tristo kilometrov za hodinu, čo je o 10 km/h viac ako má štandardná RS3. Je tak najrýchlejším hatchbackom vo svojej triede. V prípade, že chcete dostať túto rýchlosť na rýchlomer musíte priplatiť za RS Plus Dynamic Package.


Foto: Audi

Podvozok RS3 ostáva rovnaký, lebo automobilka zhodnotila, že už štandardné šasi je dostatočne dobré aj pre RS3 Performance Edition. Štandardom sú ale keramické brzdy a 19-palcové zliatinové disky obuté do športových pneumatiky Pirelli P Zero Trofeo R. Vonkajšok tejto verzie je zmenený čiernymi prvkami, konkrétne difúzorom, ale aj čiernymi logami na celom vozidle. V ponuke farieb bude modrá Nogaro, sivá Daytona, šedá Arrow, čierna Sebring a biela Glacier.


Foto: Audi

Interiér bude čalúnený kožou Nappa a látkou Dynamica, ktorá má evokovať alcantaru. Do interiéru sa nasťahovala znova aj modrá farba prešívania a taktiež bezpečnostných pásov. Na štandardnom 10,1 palcovom displeji je pozadie so štruktúrou karbónu a na prístrojovej doske pribudol štítok hovoriaci, že toto auto je vyrobené ako jedno z 300. Je presnejšie pred spolujazdcom v karbónovej lište.


Foto: Audi

Zaujímavosťou je nové štartovacie logo v samotnom svetlomete vpredu. Pätnásťbodová časť v rohu pred vodičom dokáže pri odomykaní svietiť číslicami 3-0-0 a následne spraví šachovnicovú vlajku.

Audi RS3 Performance Edition vznikne v počte 300 kusov a jeho základná cena bude 87 000 €.


Foto: Audi

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Audi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Audi RS3 Performance dodá ešte viac výkonu z päťvalca