Táto autokozmetika by vám určite nemala chýbať

Ako ste asi už zistili, auto je v mnohom podobné nám ľuďom. Okrem toho, že mu treba stále dávať jesť, aby fungovalo, treba sa oň aj starať. Ide o investíciu do jeho životnosti, aj vášho komfortu. Prečítajte si viac o autokozmetike, ktorá vám žiadaný komfort zaručí

koztma

Predumývanie

Dôležitou súčasťou čistenia auta, je takzvané predumývanie. Ide o odstraňovanie hrubých nečistôt, ako je hmyz alebo zaschnuté blato. Po jeho aplikácií môžete očakávať lepší výsledok ostatných čistiacich produktov. Je to podobné tomu, ako keď pred umývaním dlažby povysávate.

- Aktívna pena

Produkuje silnú penu, ktorá vďaka obsiahnutým látkam zbaví karosériu najhrubšej špiny. Na trhu nájdete najmä aktívnu penu s neutrálnym pH, ktorá je menej agresívna a nečistoty skôr zmäkčuje, ako ničí.

Z hľadiska používania ide o tekutý koncentrát, ktorý sa rozrobí v teplej vode. Po aplikácií sa zvykne nechať 30 minút pôsobiť, no to už závisí od konkrétnej značky. Tento produkt by mal tvoriť základ vašej autokozmetiky, pretože pomáha predísť poškriabaniu laku.

- Odstraňovač hmyzu

Ak nechcete umývať celé auto len kvôli zaschnutému hmyzu, máte hneď niekoľko možností. Najpraktickejšou z nich je použiť hubu, ktorá rýchlo a efektívne odstráni nečistoty na čelnom skle alebo na karosérii.

Musí byť však použitá v kombinácií s čistiacim prostriedkom na to určeným. Medzi kvalitné a cenovo prijateľné patrí napríklad Odstraňovač hmyzu Trigger, ktorý nájdete v Teta drogérie letáku. Jedná sa o prostriedok ktorým môžete umyť celé auto a pomôže aj pri odstraňovaní zaschnutého asfaltu.

 

Kolesá

Špinavé kolesá na čistom aute sú zbytočný kazič celkového dojmu. Môžeme vás ubezpečiť, že existuje množstvo prostriedkov na ich údržbu a niektoré z nich vám aj predstavíme.

- Chemicky odolný štetec

Ako prvé, musíte mať nástroj, ktorým ostatné produkty nanesiete. Keďže obyčajný štetec na farbu nie je dostatočne obratný a môže podliehať silným chemikáliám, odporúčame investovať do špeciálneho štetca. Je ideálny pre čistenie diskov, matíc kolies a tým pádom jednoduchšie odstránite nazbieraný brzdný prach.

- Clay

Ide o čistiacu plastelínu, ktorá vám pomôže so zapečeným asfaltom a s chemicky agresívnymi nečistotami, ktoré sa prichytia na povrch pneumatík.

- Lesk na pneumatiky

To najlepšie, čo môžete po vysušení pneumatík pre auto spraviť, je dopriať im dostatočný lesk. Produkt funguje zároveň ako impregnácia. Určite sa vyhnite produktom obsahujúcich silikón. Mastná pneumatika bude priťahovať špinu a prach ako magnet.

Zimné pneumatiky však ani tá najlepšia impregnácia nenahradí. Ako vybrať tie správne pneumatiky na zimu sa dočítate tu.

 

Ochrana laku

Viditeľné škrabance, odlúpený či popraskaný lak žiaden majiteľ auta nevidí rád. Tieto estetické chyby sa však dajú jednoducho odstrániť. Keďže povrch auta je to prvé, čo udrie do očí, jej starostlivosť by ste nemali podceniť. Čo na to potrebujete?

- Tuhé vosky

Silný lesk, zvýraznenie farby karosérie a hydrofóbne vlastnosti sú dôvody, prečo si ľudia stále vyberajú tuhé vosky. Oproti keramike majú však stále slabú výdrž. Príprava auta pred použitím tuhého vosku zaberie viac času. Auto musíte najprv dôkladne umyť a lak dekontaminovať. Výsledok ale bude stáť za to.

- Sprejová keramická ochrana laku

Vďaka vysokého obsahu oxidu kremičitého zabezpečíte svojmu autu najlepšiu ochranu. Po jeho aplikácií bude lak výrazne odpudzovať vodu a auto bude odolné voči škrabancom.

 

Interiér

Nesmieme zabudnúť aj na vnútro auta. Na rozdiel od rôznych pomôcok na navodenie príjemnej atmosféry, ako sú stromčeky a osviežovače vzduchu, naše produkty sa zaoberaju hĺbkovým čistením.

- Interiérový dressing

Používa sa na plastové povrchy. Vďaka UV inhibítorom pomáha proti negatívnym vplyvom slnečného žiarenia. Taktiež zabraňuje stárnutiu a po nanesení má saténový efekt. Vôňa nie je agresívna, takže sa nemusíte báť bolesti hlavy.

- Tekuté stierače

V poslednom prípade vám chceme ponúknuť skôr praktickú autokozmetiku. Ak ste sa s pojmom tekutý stierač ešte nestretli, budete nadšení. Produkt nastriekate na okná a necháte zaschnúť. Na skle sa vytvorí tenký film, po ktorom sa počas dažďa budú kvapôčky vody kĺzať, aj bez použitia stieračov. V zime pomôže s ochranou proti námraze a v lete proti náletom hmyzu.

To bude z výberu základnej autokozmetiky všetko. Doprajte svojmu autu starostlivosť, akú si zaslúži. Aj o pár rokov bude stále vyzerať, ako nové.

 

PR článok

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Táto autokozmetika by vám určite nemala chýbať