Renault Mégane RS končí.

Renault to má vo svojom živote naozaj náročné. Francúzska automobilka sa neustále stretáva s množstvom posmeškov. Francúzske autá sa často stávajú terčom kritiky hlavne kvôli problémom so spoľahlivosťou a životnosťou. Napriek tomu si stále nachádza svojich priaznivcov, ktorí oceňujú jeho dizajn a pohodlie pri jazde. Francúzska automobilka dokázala uspokojiť aj športovo ladených zákazníkov a to svojimi modelmi s písmenkom RS v názve. Potom prišla s návratom značky Alpine, pod ktorou na trh uvádza ešte športovejšie zamerané autá. No rad RS sa bude čoskoro porúčať.

Keď emisie nepustia

Emisiami sú dnes ovplyvnené celkom všetky autá. Dokonca aj tie športovejšie ladené, také 6, 8, 10 čo dokonca 12 valcové motory už takmer nie je možné kúpiť. Aj športovo zamerané autá sa dočkávajú len štvorvalcov. Tak to bolo aj v prípade súčasnej generácie Méganu RS. Portál drive.com.au však prišiel s informáciou, že koniec Méganu RS sa blíži.

Zdroj foto: drive.com.au

To, že sa športovo zameranejšie autá komerčne netešia až takému úspechu je pochopiteľné. Ide o autá pre vodičov, ktorí vedia presne čo chcú. Počtom predaných kusov nenahráva ani súčasná emisná politika a mnoho automobiliek preklápa svoje portfólio na elektromobily. Možno tomu tak bude aj v prípade Renaultu. Treba to však brať s rezervou, s týmito informáciami prišlo austrálske zaatúpenie značky. Situácia v Európe môže byť diametrálne odlišná. V Austrálií sa však už vie, že rýchly Mégane RS bude končiť budúci rok, predtým však príde ešte jedna limitovaná edícia. Potom ale nebude žiadna šanca kúpiť si nový rýchly Mégane. Predpokladá sa, že by ho mala nahradiť ostrejšie zameraná elektrická alternatíva. Tá však nebude tak rýchla, ako v súčasnosti. Výkon 218 koní a zrýchlenie na 100 km/h za 7,4 sekundy nie sú ešte oficiálne čísla, no ak sa naplnia, tak to bude síce príjemné, no dnešnou optikou nie až tak športové zvezenie. Rozhodne sa nebude chytať na hodnoty súčasného Méganu RS. Ďalším problémom bude aj dojazd. Ten by mal oficiálne dosahovať necelých 500 km, no pri elektromobiloch sme si zvykli pri svižnej jazde aj na polovičný dojazd v porovnaní s tým uvádzaným. Uvidíme, dokedy budú ešte autá typu Mégane RS k dispozícií v Európe.

Zdroj foto: drive.com.au

Zdroj foto: drive.com.au

Zdroj: drive.com.au

Zdroj foto: drive.com.au

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Renault Mégane RS končí.