Toto Clio má čosi spoločné s F1, stojí podľa toho!

Renault Clio bolo kedysi extrémne obľúbeným a rozšíreným autom na našich cestách. Konkurovalo aj takým velikánom ako VW Polo či Škoda Fabia. Clio bolo populárne medzi verejnosťou, no zaujalo aj motoristických novinárov. Kedysi bolo Clio pokojne prvou voľbou pre motoristov, dnes v ponuke figuruje stále, no veľa záujmu nebudí. Existovali aj špeciálne edície, jedna z nich odkazovala na prepojenie s tímom F1 Williams.

Zabudnutá legenda

Ak chce dnes niekto auto ideálne do mesta, možností má množstvo. Kedysi bolo Clio v rebríčku popularity na najvyšších priečkach. V súčasnosti si Clio vyberie naozaj málokto. Niekdajšia popularita, hlavne v deväťdesiatych rokoch znamenala obrovské predaje a teda aj hromadu peňazí. Vďaka tomu mohol Renault občas vytvoriť aj zaujímavú verziu, aká by dnes iste nevznikla. Jednou z nich bol Renault Clio Williams. Obrovská rarita, ktorá odkazovala aj na to, že Renault dodával kedysi motory tímu F1 Williams. Ide o skutočnú raritu a jeden kúsok sa objavil na predaj na portáli artcurial.com.

Zdroj foto: artcurial.com

Toto Clio zaujme na prvý pohľad. Športový volant, sedadlá, zaujímavá modrá farba spolu so zlatou farbou na kolesách upúta okamžite. A zaujímavé veci nájdeme aj pod kapotou. Ide o 2 litrový 4 valcový motor s výkonom 147 koní. Musíme spomenúť, že ide o auto z roku 2005, pred 27 rokmi bola táto hodnota na malé auto naozaj neobvyklá. Maximálka 215 km/h a zrýchlenie na 100 km/h za 7,8 sekundy, to sú hodnoty, ktoré nedosahuje ani množstvo dnešných áut. Dokonalý je aj stav, Clio Williams absolvoval za 27 rokov iba 31 000 km, čo je menej ako 100 km mesačne! V spojení s raritnosťou tohto auta ide ruka v ruke aj cena. Clio je aktuálne v aukcií a predpokladá sa, že sa vydraží v rozmedzí 25 000 - 45 000 €, čo je naozaj dosť. Pre zberateľa však pôjde iste o neoceniteľný kúsok.

Zdroj foto: artcurial.com

Zdroj foto: artcurial.com

Zdroj: artcurial.com

Zdroj foto: artcurial.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto Clio má čosi spoločné s F1, stojí podľa toho!