Auto pokryté tisíckami včiel - auto prenasledovali 2 dni

Majiteľa, automobil pokrytý včelami, poriadne prekvapil. Niekoľko tisíc včiel sa nevzdalo a sledovalo auto, v ktorom bola ich kráľovná. Auto prenasledovali niekoľko dní.

Tento neuveriteľný príbeh sa okamžite stal hitom internetu. Vodič si počas jazdy mestom všimol, že za jeho auto prenasleduje roj včiel. Automobil bol nútený okamžite odstaviť a zavolať si pomoc odborníkov.

Muž, ktorý sa snažil vodičovi pomôcť bez toho, že vedel, že sa v kufri auta nachádza kráľovná, okamžite „schytal“ 15 žihadiel. Až kým ďalší včelári nezistili, kde je ukrytá kráľovná, včely sa agresívne rojili a odohnali každého, kto sa objavil v blízkosti vozidla. Chránili tak svoju kráľovnú, ktorá čakala na vyslobodenie odborníkmi.

Na ich bezpečné odstránenie bolo potrebných až 5 včelárov. Celkom z automobilu bez strát na životoch odstránili niekoľko tísíc včiel. Až následne sa podarilo vozidlo vrátiť do rúk majiteľa. Až potom bolo pripravené na bezpečnú jazdu domov.

„Nikdy som nevidel toľko včiel zhromaždených na jednom mieste. Bolo to veľmi nezvyčajné a keď som sa dostal bližšie a pozrel sa bližšie, bolo to pôsobivé,“ povedal 41-ročný vodič. „Keď som sa snažil pomôcť, poštípalo ma okolo 15 včiel,“ povedal jeden zo včelárov. Taktiež dodal, že nič podobné za svojich 15 rokov praxe v obore, nevidel.

Podľa všetkého včely k automobilu prilákalo niečo sladké, následne sa kráľovná rozhodla, že vyskúša pobyt v kufri auta. Nevedela sa odtiaľ dostať a tak sa ju obrovský včelí roj snažil chrániť. Tento raritný prípad sa stal na hlavnej ulici mesta Haverfordwest v južnom Walese. Včely svoju kráľovnú neopúšťajú za žiadnych okolností.

Zdroj foto: cnn.comZdroj foto: cnn.com

Zdroj: cnn.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Auto pokryté tisíckami včiel - auto prenasledovali 2 dni