Vcelku bežné auto sa za 14 rokov predáva mnohonásobne drahšie!

V súčasnosti tu máme množstvo áut, ktoré si človek môže kúpiť. Niektoré sú zaujímavejšie, iné menej. No len minimum z nich sa po pár rokoch dočká niekoľkonásobného zhodnotenia. V súčasnosti tu máme autá, ktoré boli kedysi pomerne bežné a v súčasnosti stoja x násobok pôvodnej hodnoty. Napríklad ako tento japonský krásavec.

Dostupná a zábavná. Kedysi

Honda vyrába autá, ktoré sú mnohým nesmierne sympatické. Niekomu dizajnovo, inému zas jeho vlastnosťami či odolnosťu. No vedela vyrobiť aj autá, ktoré boli zábavné ale zároveň aj relatívne dostupné. Honda S2000 bola dokonalým príkladom. Malý dvojdverový roadster je autom, ktoré dokázalo zaujať aj náročnejších vodičov, no súčasne bolo relatívne dostupné. A šlo o pomerne rozšírené a bežné auto, ktoré však postupne vzácnejšie a na portáli bringatrailer.com sa objavil kúsok, ktorý svojou cenou šokoval.

Zdroj foto: bringatrailer.com

Iste, Honda S2000 bola aj počas svojej éry vnímaná za čosi extra, no nebolo to nič nedosiahnuteľné. Možno by sa dalo povedať že čosi ako Superb, dobré, kvalitné a zaujímavé auto, no ešte nie auto z kategórie nesplniteľných snov. Malý dvojmiestny roadster pre dvojicu cestujúcich zaujal na prvý pohľad. Aj jeho dvojlitrový štvrovalec bol naozaj športovo ladený. Tento konkrétny kúsok pochádza z roku 2008, ten už prešiel nejakými inováciami. Pod kapotou je už 2,2 litrový 4 valcový VTEC motor. Práve nimi sa Honda preslávila. 237 koní možno dnešnou optikou neznie ako závratná hodnota, no máme tu motor bez turba. To je čosi dnes už nemysliteľné. Aj dynamika je stále viac než solídna, na 100 km/h sa dostanete cez 6 sekúnd a maximálka 241 km/h je taktiež reprezentatívna aj pre malé športové auto. Silnou stránkou Hondy S2000 je ale zábavnosť a radosť z jazdy. Tento konkrétny kúsok v modrej farbe je navyše z edície Club Racer. Auto síce vyzerá celkom ako nové, no predošlý majiteľ s ním má čosi odjazdené. Nie je toho mnoho, iba 9 600 km. Cena je však aj tak poriadne vysoká a dôvod je pomerne jednoduchý. Takéto autá sa dnes už jednoducho nerobia a ak by čosi také človek aj chcel, ako nové to skrátka takmer nemá šancu nájsť. Táto Honda S2000 stála v roku 2008 po prepočte okolo 37 000 €, teraz sa vydražila za nejakých 125 000 €, čo je naozaj extrémne zvýšenie ceny. A žiaľ, lepšie už nebude.

Zdroj foto: bringatrailer.com

Zdroj foto: bringatrailer.com

Zdroj: bringatrailer.com

Zdroj foto: bringatrailer.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vcelku bežné auto sa za 14 rokov predáva mnohonásobne drahši...