Kúpili 200 Defenderov, predávajú mnohonásobne drahšie!

V súčasnosti je trh s autami naozaj zaujímavý a každou chvíľou sa mení. Ceny sa šplhajú do výšok, aké by ešte pred pár rokmi azda nikto ani nepredpokladal, väčšej obľube sa paradoxne začínajú tešiť autá so staršími technológiami. A postupom času to bude pravdepodobne pokračovať, už dnes si mnoho ľudí uvedomuje, že elektromobily nie sú až tak bezchybné, ako nám to automobilky a svet tvrdili. Hlavne pri zvýšených cenách energie sa z nich stáva predražený spôsob ako mať auto, ktoré navyše nie je ani zďaleka tak praktické, ako klasické spaľovacie. Mnoho ľudí preto hľadá cesty, ako sa dostať k starým dobrým poctivým spaľovacím autám. A to využívajú aj niektoré firmy, ktoré si na tomto fakte chcú postaviť biznis.

Lacno kúpiť, draho predať

Land Rover Defender je autom, ktoré má veľmi špecifickú skupinu kupcov. Jedna časť ho kupuje, lebo ho jednoducho chce, páči sa im drsný dizajn a nikdy jeho potenciál naplno nevyužijú. A druhá skupina chce ultimátne odolné auto do najnáročnejších či už pracovných, alebo expedičných podmienok. Kupujú si ho len tí, ktorí presne vedia, čo chcú. Napriek tomu pred pár rokmi jeho púť anglický Land Rover ukončil, predaje neboli až tak vysoké, aby sa im oplatilo bojovať s neustále prísnejšími emisnými normami. Dobrú investičnú príležitosť vycítila spoločnosť Twisted a na svojom webe twistedautomotive.com stále predáva nové Land Rovery Defender.

Zdroj foto: twistedautomotive.com

Teda, nejde o celkom nové kusy. Firma v roku 2015 tesne pred ukončeným výroby kúpila až 200 Land Roverov Defenderov a mierne ich upravila. Je tu krajší interiér, kolesá, upravený podvozok, no stále sú to úpravy v hodnote možno pár tisícok €. Čo sa týka pohonu, k dispozícií je 2,2 litrový naftový motor s výkonom 176 koní, prípadne 2,3 litrový benzín s výkonom 321 koní. Zaujímavé je, že spoločnosť kúpila tieto autá za približne necelých 27 000 € za kus. Povedzme, že celková cena auta aj s úpravami nepresiahla 40 000 €, aj to možno preháňame. No dnes si spoločnosť pýta za Land Rover Defender s naftovým motorom po prepočte 154 000 € a za kusy s benzínovým motorom až šialených 200 000 €! Hovoríte si, že za takéto šialené peniaze nemôže predsa Defender nikto kúpiť? Nuž, 186 z 200 kusov je už predaných. Šialené, čo vie dnešná doba spraviť s cenami za niekoľko krátkych rokov.

Zdroj foto: twistedautomotive.com

Zdroj foto: twistedautomotive.com

Zdroj foto: twistedautomotive.com

Zdroj: twistedautomotive.com

Zdroj foto: twistedautomotive.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kúpili 200 Defenderov, predávajú mnohonásobne drahšie!