Toto auto za 16 000 € likviduje Octaviu!

Čínske automobilky v súčasnosti zažívajú veľký rozmach. Po rokoch nekvalitných podradných áut už zistili, ako robiť autá aj kvalitne a cenu pritom stále držia na uzde. Hlavne na domácom trhu doslova valcujú konkurenciu. A dokonca valcujú aj také legendy, akou je u nás napríklad Octavia. Automobilka Changan priniesla auto, s ktorým by konkurenciu dozaista zlikvidovala aj u nás.

Číňan lepší ako Octavia?

Changan je jednou z najvýznamnejších čínskych značiek. Vďaka svojmu úspechu sa vybrala cestou, akou idú značky aj u nás. Začala si zakladať menšie značky, ktoré sú špecializované na konkrétne segmenty. Má teda značku zameranú na SUV a uvidela aj značku UNI, ktorá je zameraná na moderné a dizajnové autá. O modeli UNI-V informoval portál motor1.com.

Zdroj foto: motor1.com

UNI-V je nápaditým liftbackom, ktorý síce tak trochu pôsobí ako dizajnový zlepenec prvkov rôznych známejších automobiliek, avšak pôsobí pomerne fajn. Zaujímavý a pre niekoho možno futuristický dizajn zaujme na prvý pohľad. Rovnako poteší aj tých, ktorí hľadajú auto na každý deň s veľkorysým priestorom a športovým dizajnom. A je pravdou, že poskytne aj pomerne svižné zvezenie. Pod kapotou je totiž v základe 1,5 litrový benzínový štvorvalec s výkonom veľmi slušných 188 koní, ak sa vám to máli tak je k dispozícií 2 litrový motor s výkonom 232 koní. Len pre porovnanie, Octavia je na čínskom trhu k dispozícií len s jedným 1,5 litrovým motorom a výkonom 150 koní, čo je o značných 38 koní menej ako UNI-V v základe. Okrem toho poteší aj výbavou, digitálny prístrojový štít, automatická prevodovka, je tu dokonca aj možnosť výberu športovej verzie. Tá ma iné nárazníky, pôsobí ešte agresívnejšie. Je tu aj športový režim, ktorý premapuje prevodovku, je tu rýchlejšie radenie, tuhšie riadenie, hlasnejší zvuk z výfuku, vysunie sa zadné krídlo. Pre niekoho to znie možno ako gýč, ale Octavia to nedokáže. A dostávame sa k najlepšiemu, k cene. Po prepočte ide v základe o nejakých 16 000 €, čo je vzhľadom na to, čo UNI-V ponúka naozaj veľmi málo. Napríklad Octavia so spomínaným slabším motorom v základe začína v Číne na takmer 20 000 €. Rozdiel je tu značný, nielen v cene. Týka sa to aj predajov. Kým sa z UNI-V predalo okolo 15 000 kusov, z Octavie sa predalo len pár stovák.

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto auto za 16 000 € likviduje Octaviu!