Konečne ľudové auto od VW?

VW je automobilkou, ktorá si imidž vždy budovala ako ľudové auto pre masy. To dlhé roky platilo, v tých posledných sa však VW cenovo od predstavy ľudového auta začal vzďaľovať a aktuálne ho už ani nevidieť. Ani jeho najlacnejšie modely už nie sú vyslovene lacné. Na svete však sú trhy, kde VW vie stále ponúknuť cenovo zaujímavé auto. Napríklad v Číne svoj model Lavida.

Keby bol u nás, má ho každý

VW Lavida na čínskom trhu pôsobí už pár rokov. A treba povedať že veľmi úspešne, no v poslednej dobe začal bojovať s prepadom predajov. Čínsky trh je pomerne špecifický a nová generácia by tu nemusela zafungovať. V Číne dávajú na vzhľad a dizajn a preto sa VW rozhodol ísť touto cestou. Prišiel s verziou Lavida Star Edition. Portál cars.co.za informoval o tejto novinke, ktorá chce atraktívnejším dizajnom bojovať o priazeň tamojších zákazníkov.

Zdroj foto: dailycarnews.net

VW Lavida Star Edition je technicky a pod kapotou zhodný s bežnou sériovou verziou. Ide o 1,5 litrový 4 valcový benzínový motor bez turba s výkonom 115 koní, tu môžete mať manuálnu alebo automatickú prevodovku, výkonnejší motor s objemom 1.4 litra a turbom disponuje výkonom rovných 150 koní a je len s automatom. Inak je to naozaj mimoriadne praktické auto, je dokonca väčšie ako Octavia! Nuž a čo robí Star Edition inou v porovnaní s bežnou Lavidou? Nová predná maska, nárazníky, ďalšie dekory, nové kolesá, inovovaná palubná doska, poteší kožené čalúnenie. Drobnosti, ktoré funkčnosť neovplyvnia no pocitovo posunú auto do vyššej triedy. Naopak cena ostáva stále mimoriadne atraktívna. Tá začína na približne 17 000 €, čo je na takéto auto naozaj zaujímavé.

Zdroj foto: dailycarnews.net

Zdroj foto: dailycarnews.net

Zdroj: cars.co.za

Zdroj foto: dailycarnews.net

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Konečne ľudové auto od VW?