Športiak, 365 koní za cenu Octavie?

Športové autá sú z kategórie vozidiel, po ktorých by každý túžil. Ak nie vlastniť, tak aspoň raz šoférovať takéto auto. Autá jednoducho vedia priniesť radosť z jazdy a rýchlosť je čosi, čo ku vzrušujúcej jazde neodmysliteľne patrí. Lenže športiaky nemajú celkom praktické využitie a nebývajú ani najlacnejšie. No občas sa nájde aj zaujímavý kúsok za dostupné peniaze, aj keď to bude tak trochu exotika.

Výkon, štýl, extravagancia

Človek si môže vybrať najrôznejšie autá. Kompaktné mestské, veľké SUV, štýlové sedany. Výber je v zásade nekonečný. Je tu potom aj hŕstka exotov, ktorých si všimne naozaj každý. Napríklad anglické autá, tie sú zaujímavosťou samé o sebe. Body navyše prináša aj fakt, že ich na našich cestách veľa nie je. Napríklad značka TVR, u nás naozaj takmer neznáma. Jeden zaujímavý kúsok, TVR Tuscan sa objavil na predaj na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

TVR je anglická automobilka, ktorá je na miestnom trhu etablovaná, no u nás ju prakticky na ceste ani nestretnete. A rovnako u nás nestretnete ani takýto dizajn. Oblé tvary, odvážne tvarovanie karosérie. Zaujímavosťou je otvárenie dverí, ktoré nemajú kľučku. Otvárajú sa tlačidlom pri spätnom zrkadle. Motoricky ide o ohromnú zaujímavosť, 4 litrový 6 valcový motor pod kapotou, to znie viac než dobre. A znie to ešte lepšie, keď tento agregát naštartujete. Okamžite sa rozohní všetkých 365 koní, ktoré sú pod kapotou. Zatiaľ všetko znie ako rozprávka. Kde je problém? Nuž, pri TVR Tuscan je najväčším zádrhelom to, že je to TVR. A to je značka, ktorú naozaj neopravíte. Servisná sieť v podstate neexistuje, k náhradným dielom sa dostanete, no nájsť servisáka, ktorý by sa do takéhoto auta pustil bude oriešok. Naopak poteší nájazd len čosi cez 17 000 km, čo je v zásade stav nového auta a cena. Za 32 000 € môžete mať poriadny športiak s výkonom 365 koní a motorom, z ktorého bude mať zimomriavky celá ulica. Už len taká Octavia RS štartuje vyššie o 3 000 € a dynamickými parametrami sa ku TVR Tuscan ani len nepriblíži. Na druhej strane, Octavia RS bude dominovať na poli praktickosti, spoľahlivosti a servisovateľnosti. No laik ju od bežnej Octavie možno ani nerozlíši, TVR Tuscan zas spozná každý na kilometre.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Športiak, 365 koní za cenu Octavie?