SUV Ferrari športovú DNA neutají

Ferrari je automobilkou, ktorá je neodmysliteľne spojená a rýchlymi, dravými a emotívnymi autami. Každý malý chlapec túto značku pozná a každý by chcel legendu so vzpínajúcim sa žrebcom aspoň raz šoférovať. Väčšine sa to nepodarí, malá časť má to šťastie takéto auto dokonca vlastniť, no vtedy často krát príde k jednému zisteniu. To auto je skvelé ale nie úplne praktické a každodenné využite je okrem radosti naplnené aj mnohými starosťami. Aj preto prišlo mnoho automobiliek s fenoménom SUV a dlhšie mu už nemohlo vzdorovať ani samotné Ferrari.

Síce SUV no nie hocaké

Je jasné, že Ferrari neprinesie svetu auto, za ktoré by sa hanbilo. Výnimkou nie je ani toto SUV, ktoré by mali prísť budúci rok a bude niesť meno Purosangue. Presne tak, peklo zamrzlo a už aj Ferrari prináša svoje SUV. Na druhej strane už nejakú dobu má na trhu SUV aj Lamborghini a jeho Urus rozhodne nie je prepadákom. Možno aj to dodalo odvahu konzervatívnemu Ferrari odhodlať sa ku svojmu SUV. O novinke informoval portál caranddriver.com.

Zdroj foto: caranddriver.com

Ferrari Putosangue bude pomerne robustné SUV, aj keď tak možno na prvý pohľad nevyzerá. Cez 5 metrov na dĺžku garantuje posádke dostatok priestoru a komfortu aj na dlhšie presuny. Vzadu sa nachádza dvojica plnohodnotných a pohodlných kresiel, takže tu máme ferrari s plnohodnotnými 4 miestami a batožnovým priestorom takmer 500 litrov. Je to teda ideálne auto pre niekoho, kto chce ísť na dovolenku so svojím Ferrari a zároveň sa do neho aj zbaliť. Je to síce SUV, no jeho pevne daná svetlá výška čosi cez 18 cm poteší na poľnej ceste či v zime v horách, no na nejaké expedície terénom to nebude. Pohon 4x4 je však samozrejmosťou. A samozrejmosťou je aj motor, na ktorý môže byť Ferrari skutočne hrdé. Ide o ohromný 6,5 litrový 12 valcový benzínový agregát, totálne zviera! Jeho 725 koní robí z tohto SUV-čka obra s parametrami superšportu. Inak sa ani maximálka 310 km/h či zrýchlenie na 100 km/h za 3,3 sekundy nedá nazvať. Samozrejme tu máme skvelú výbavu, možnosť masážnych sedadiel, môžete tu mať aj sklenenú strechu s voliteľnou priepustnosťou svetla. Zaujímavosťou je, že v strede tu nenájdete žiadnu obrazovku, jeden displej je logicky pred vodičom, druhý má k dispozícií spolujazdec. Napriek tomu, že mnoho ľudí bude ohŕňať nosom, že toto auto nie je čistokrvné Ferrari, jeho jazdné vlastnosti čistokrvné budú. A aj cena. Tá bude štartovať na 390 000 €, čo je pre bežného človeka iný vesmír, pre kupcu Ferrari sa to ale vzhľadom na praktickosť a univerzálnosť tohto Ferrari Purosangue môže javiť ešte ako dobrá kúpa.

Zdroj foto: caranddriver.com

Zdroj foto: caranddriver.com

Zdroj foto: caranddriver.com

Zdroj: caranddriver.com

Zdroj foto: caranddriver.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / SUV Ferrari športovú DNA neutají