Šialené Géčko pick-up od Brabusu má 900 koní

Každému musí byť jasné, že väčšina áut, ktoré Brabus upraví sú bežnými vozidlami s niektorými doplnkami, či už sú to kolesa, alebo riadiaca jednotka s iným softvérom. Ale aj tak musí šokovať na inom fronte. Preto pripravil aj nový koncept, či skôr víziu so sériovou produkciou. Je ňou pick-up triedy G so šialeným výkonom.

Prvým krokom celej prestavby bola transformácia klasického terénneho vozidla na pick-up. Toto nie je až tak veľký problém, lebo stále využíva rebrinový rám. V takom prípade ho stačí natiahnuť a spraviť nové diely karosérie.

Foto: Brabus

Keď už má úpravca toto za sebou, tak je na rade motor. Ten prichádza s objemom 4,5 litra a usporiadaním V8. Agregát vznikol zväčšením objemu klasického štvorlitrového osemvalca, ktorý montuje aj AMG do svojich kreácií. Motor má tiež zmenený kľukový hriadeľ a vydychuje cez špeciálny výfukový systém na mieru.


Foto: Brabus

Všetky tieto úpravy si vyžiadali aj nové turbá a nový softvér radiacej jednotky. Nová mapa vstrekovania je doplnená o ovládanie plniaceho tlaku. Celkovo tento pick-up ponúka výkon 662 kW (900 k), čo je o 231 kW (315 k) viac ako má sériová pôvodná jednotka s originálnym objemom. Nemenej zaujímavá je aj hodnota krútiaceho momentu. Ten dosahuje, v prípade plnej verzie motora, až 1 250 Nm. Ale Brabus ho trošku škrtí a prináša v tomto pick-upe iba 1 050 Nm, aby aj prevodovka zvládala držať krok a nevzdala to niekde v priebehu cesty.


Foto: Brabus

Treba ale uznať, že Brabus už mal s pick-upmi nejaké skúsenosti. Veď stačilo vziať vlastnú verziu s označením XLB, ktorá už v ponuke je a len ju upraviť na potreby naozaj výkonného auta. Zreteľné je teda zníženie až o 10 centimetrov a úpravy karosérie vo forme predného spojlera, náduchu na kapote, strešného krídla, či obrovských diskov Brabus Monoblock Z Platinum Edition. Tie majú priemer naozaj šialených 24 palcov.


Foto: Brabus

Farba karosérie, odtieň siva Rocket, je doplnená niekoľkými červenými detailami. Interiér má veľmi podobnú tému, ale koža dostala čiernu farbu a červený akcent majú stehy prešívania. V prípade takéhoto auta nie je prekvapením, že získalo karbónové doplnky interiéru.

Brabus bude túto šialenosť vyrábať aj sériovo, pričom vznikne až 10 kusov takýchto pick-upov. Základná cena bude 649 638 €, ktoré sú ale hodnotou bez dane.


Foto: Brabus

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Brabus

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Šialené Géčko pick-up od Brabusu má 900 koní