Táto Toyota sa predáva len za 8 200 €!

Toyota je automobilkou, ktorá sa celosvetovo teší ohromnej popularite. Hlavnú zásluhu má jej povesť odolného auta, ktoré dokáže slúžiť naozaj nadpriemerne dlho. Aj preto Toyota nebýva tou najlacnejšou voľbou na trhu. A trpela tým hlavne na rozvojových trhoch, ktoré sú na cenu obzvlášť náchylné. Tu by to Toyota sama o sebe asi nezvládla, no našla spôsob, akým dokáže vyprodukovať extrémne lacné a pritom zaujímavé auto.

Pre celú rodinu za rozumné peniaze

Kedysi sme aj u nás mali v kategórií do 10 000 € mnoho nových automobilov a niektoré z nich mali potenciál aj na použitie ako rodinné auto. Tá doba je už preč a všetko pod 10 000 € je už z ríše snov. Napriek tomu sú svetové trhy, kde aj v tejto cene nájdete naozaj veľmi sympatické a bez problémov použiteľné autá. Napríklad taká India, kde je životná úroveň pochopiteľne niekde celkom inde, no aj taká automobilka ako Toyota tu vie vyrobiť auto s atraktívnou cenou. Vďaka spojenectvu s automobilkou Suzuki prišla s modelom Glanza, o ktorej informoval portál carwale.com.

Zdroj foto: carwale.com

V súčasnosti sú spolupráce v mnohých oblastiach celkom bežné. Automobilový priemysel nie je výnimkou a duom spolupracujúcich automobiliek je aj Toyota a Suzuki. Prvá menovaná prestavala niekdajšie Suzuki Baleno a uviedlo na trh novinku s menom Toyota Glanza. Ide o kompaktné auto, ktorého dĺžka atakuje hranicu 4 metre, to je hranica, do ktorej sú autá v Indií daňovo zvýhodnené. Dizajnovo je predná časť auta kompletne prepracovaná, zadná časť a aj interiér je takmer na nerozoznanie od spomínaného Suzuku Baleno. Napriek tomu je to ale veľmi sympatické auto. Pojme štandardne päticu cestujúcich, pod kapotou sa nachádza 1,2 litrový 4 valcový motor s výkonom 90 koní. Štandardom je manuálna prevodovka, za príplatok však môžete siahnuť aj po automate. Pri vyššej výbave potešia aj také veci ako automatická klimatizácia, head-up displej, dotyková obrazovka s palubným systémom či dokonca možnosť odomykania auta na diaľku prostredníctvom aplikácie v telefóne. Naozaj zaujímavé prvky, ktoré v spojení s nízkou cenou robia z Toyoty Glanza v Indií veľmi populárne auto. Uznajte, 8 200 € v základe rozhodne nie je veľa, ak by ste chceli najvyššiu možnú verziu, tak vás bude stáť 12 400 €, čo je stále viac než fajn.

Zdroj foto: carwale.com

Zdroj foto: carwale.com

Zdroj? carwale.com

Zdroj foto: carwale.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Táto Toyota sa predáva len za 8 200 €!