Obyčajné auto kúpil v roku 2000, dnes ho predal za trojnásobok!

S tým, že ceny áut neustále stúpajé sme sa už akosi zmierili. Do istej miery to platí aj pre jazdenky, stále sa medzi nimi nájdu tie, ktoré na cene len stúpajú. Stačí sa pozrieť len na také Favority, ktoré boli ešte nedávno považované za zbytočné kopy šrotu. Občas sa aj obyčajné auto predá za výrazne viac, ako stálo keď bolo nové.

Japonská klasika

Japonské autá sa vždy tešili dobrej povesti. Jednak šlo o ich spoľahlivosť a často krát aj charakter. To sa týkalo aj Hondy Integra, obzvlášť vo verzií Type-R. V zámorí sa predávala pod označením Acura, v tomto prípade teda ide o vozidlo Acura Integra Type-R. O zaujímavom predaji informoval portál bringatrailer.com.

Zdroj foto: bringatrailer.com

Ide o malé čierne kupé. To dnes síce pôsobí ako veľká vzácnosť, kedysi však mala takmer každá automobilka v portfóliu nejaký podobný model. Šlo tak v podstate o bežnú vec. Honda Integra sa na cestách vyskytovala úplne štandardne. Pod kapotou bol 1,8 litrový 4 valcový motor bez turba, To je dnes čosi nemysliteľné, aj keď mnohí by sme nejaký podobný počin iste privítali. A aj to je dôvod, prečo je Integra vzácnosťou. Ani jej 200 koní nie je extrémne ohurujúca hodnota, dokonca aj na svoju dobu šlo o celkom bežné auto. Lenže také sa dnes už nevyrávajú a to hrá do karát neustále zvyšujúcim sa cenám. Tento kúsok z roku 2000 je navyše v skvelom stave, má za sebou len čosi cez 30 000 km. Majiteľ s ním jazdil naozaj len občasne a pre radosť. A cena? No, v roku 2000 dal za auto po prepočte okolo 24 000 €. Teraz ho predal za nejakých 73 000 €, čo je naozaj poriadny rozdiel. A treba povedať, že aj po započítaní inflácie ho stále predal za viac, ako ho kúpil. Nuž, dokonalá investícia.

Zdroj foto: bringatrailer.com

Zdroj foto: bringatrailer.com

Zdroj: bringatrailer.com

Zdroj foto: bringatrailer.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Obyčajné auto kúpil v roku 2000, dnes ho predal za trojnásob...