Naftová V6 za cenu Fabie?

Doba objemných a výkonných motorov je už nenávratne preč. Iste, vďaka turbám dostaneme pekný výkon aj z malých motorov, no čaro motorov s viacerými, ako 4-ma valcami človek ničím nenahradí. Pritom nedávno tu bola doba, kedy sa 6 valcové motory v autách vyskytovali naozaj bežne. Aj v triede, o ktorej by ste to možno nepovedali. A tak môžete dnes kúpiť auto so 6 valcom, dokonca naftovým za cenu Fabie.

Komfort a výkon po francúzsky

Francúzske automobilky boli vždy charakteristické ohromným komfortom, ktorý posádke poskytovali. Druhou stranou mince bola vyššia poruchovosť, no stále mali dostatok priaznivcov na to, aby mohol aj Renault experimentovať. Napríklad s motormi a karosériami. Renault Laguna bol úspešným a typickým predstaviteľom vyššej strednej triedy. Komfortné auto s dostatkom priestorou bolo dostatočne reprezentatívne a Renault prišiel aj s verziou kupé. A jedna Laguna Coupe sa objavila na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Nejde pritom vôbec o bežné auto. Karoséria kupé pôsobí športovo, aj keď dizajn Laguny rozhodne nesadne každému. Na rozdiel od iných kupéčiek sa tu vzadu nachádza dvojica sedačiek s relatívne normálnym rozmerom. Vzhľadom na to, že sa tu nachádza vrcholný motor, pochopiteľne je špičková aj výbava. Sú tu vyhrievané sedadlá, dvojzónová klimatizácia, navigácia, skrátka všetko, čo človek potrebuje aj dnes. Koža je samozrejmosťou, naozaj príjemné auto. A prekvapenie je hlavne pod kapotou. Ide o poriadny 6 valcový 3 litrový agregát, skrátka je to čosi, čo sa dnes už nevída. Hlavne nie v strednej triede. Bonusom je, že ide o naftový 6 valcový motor, takže aj spotreba bude relatívne prijateľná, výkon 241 koní taktiež poteší. A hlavne jeho zvuk je balzam pre uši. Laguna je navyše vo veľmi dobrom stave, kúsok z roku 2013 má za sebou iba 98 500 km. To je okolo 900 km mesačne, takže žiaden extrém. Nuž a cena? Tá je 16 990 €, čo je cena lepšie vybavenej Fabie. Takto získate kupé s charakterom, maximálnou výbavou a navyše poriadnym motorom, aký je dnes už len snom.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Naftová V6 za cenu Fabie?