Trabant ako nový za hriešnu sumu!

Trabant je autom, ktoré mnohým zmenilo životy. Priniesol mobilitu do mnohých rodín a neskôr radosť do všedných dní mnohým ľuďom. Stretnúť dnes starý dobrý Trabant, ktorý si typickým spôsobom vrní včaruje úsmev na tvári snáď každému. Zbrateľská rarita, ale aj auto na cesty okolo sveta. Taký je Trabant. No nájsť ho v dokonalom a pôvodnom stave je ako hľadať ihlu v kope sena.

Deduško ako nový

Trabant je do istej miery autom reprezentujúcim svoju dobu. Symbol minulého režimu, ktorý je však dnes vyhľadávaný a považovaný za niečo jedinečné. Niet divu, dizajn, zvukový prejav a aj jedinečná bakelitová karoséria. Všetko sú to veci, ktoré sa dnes už len tak nevídajú. Trabant je vzánosťou, ktorá sa už na cestách takmer neobjavuje a v dokonalom stave už vôbec nie. Jedna výnimka sa však objavila na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o svetlý Trabant z roku 1990. To je rok, kedy sa tu začali dávať pod kapotu aj agregáty z Volkswagenu Polo. Tie boli síce modernejšie, no už tu nebol duch pôvodného dvojtaktu. Tento kúsok ho však ešte má, je to jeden z posledných vôbec. Ide o dvojvalcový dvojtaktný motor s objemom 0,6 litra a výkonom 26 koní. To je na dnešnú dobu naozaj úsmevné, avšak kedysi to bol štandard. Maximálka činí 100 km/h a dosiahne ju za 21 sekúnd, dnešnou optikou veľká tragédia, no stále sa s tým jazdiť dá. Na tomto aute je navyše pôvodné úplne všetko, to je pre zberateľov jedna z najpodstatnejších vecí. Aj stav je úplne perfektný, vzhľadom na nízky nájazd sa však tomuto nemôžeme čudovať. Za 32 rokov služby tento Trabant absolvoval len 10 733 km. To je len okolo 28 km mesačne, takže totálne nič. Auto mal len jeden majiteľ a teraz ho zdedil jeho syn, ktorý ho predáva. A je si veľmi dobre vedomý jeho hodnoty, na predaj je za 20 000 €. Je to naozaj veľa, avšak za unikátnosť sa dnes platí.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Trabant ako nový za hriešnu sumu!