Dostupná cesta k autu s maximálkou 305 km/h?

Ak by ste si mohli vybrať auto svojich snov a malo by to byť vaše jediné auto, čo by to bolo? Keďže ide o jediné vozidlo, ktoré budete mať, bude musieť byť asi praktické. Takže kombi alebo sedan s fajn výkonom. Ak by toto auto dosiahlo maximálku 300 km/h? Potom to je hotový splnený sen! Napríklad ako tento Cadillac.

Američan s diablom v tele

Ak sa povie rýchle auto, mnoho ľudí si predstaví nejaké talianske dvojmiestne kupé. Málokto si predstaví sedan a americký sedan asi nikto. Napriek tomu sa k nám aj zo zámoria dostali naozaj podarené a zaujímavé kúsky. Napríklad taký Cadillac ATS-V. Pokiaľ je v tak dobrom stave, ako kúsok z portálu mobile.de, je to ponuka na zváženie.

Zdroj foto: mobile.de

Tmavé auto zaujme už na prvý pohľad. Americký dizajn sa nezaprie, pôsobí agresívne a inak, ako európske autá. Pohľad do interiéru vďaka športovým sedadlám avizuje, že je to asi čosi športovejšie, možno niečo ako Octavia RS. Cadillac ATS-V v tomto ale poriadne prekvapí. Octavia RS pre neho nie je konkurent, mieri na také mená ako BMW M3, ktoré dokonca aj poráža! Tento konkrétny kus pochádza z konca roka 2017. Oproti BMW M3 z tohto obdobia má väčší objem motora, vyšší výkon, vyššiu maximálku a na hranicu 100 km/h sa dostane o 0,2 sekundy skôr? Je vo všetkom skrátka lepšie. Cadillac ATS-V má pod kapotoru poriadny 3,6 litrový benzínový agregát s výkonom šialených 470 koní! To je naozaj poriadna porcia, na 100 km/h sa tento sedan dostane za 3,9 sekundy! Nuž a maximálka? Závratných 305 km/h, čo je hodnota, ktorá bola ešte nedávno výsadou superšportov. Tu to dostanete v sedane, ktorý odvezie aj celú rodinu na dovolenku. Tento kúsok z konca roka 2017 je stále ešte mladým a mimoriadne zachovalým autom, aj keď si ho jeho majiteľ užil ako sa patrí. Za necelých 6 rokov najazdil 43 142 km, čo je niečo cez 500 km mesačne, na auto s taým výkonom pomerne dosť. Aspoň ho využil na to, na čo bolo stvorené. A vzhľadom na to, že nad americkými autami u nás mnoho ľudí ohŕňa nosom je aj cena mimoriadne prijateľná. Cadillac ATS-V sa predáva za menej ako polovicu svojej pôvodnej obstarávacej ceny. V tomto prípade ide o 38 900 €, čo samozrejme nie je úplne málo, ale vzhľadom na to, čo všetko toto auto ponúka ide stále o veľmi fajn cenu. Je to na podobnej úrovni, ako spomínaná Octavia RS s najsilnejším, 245 koňovým motorom. Tu máte takmer dvojnásobok za tú istú cenu, to stojí za úvahu, čo poviete?

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dostupná cesta k autu s maximálkou 305 km/h?