Toto je možno najmenej jazdená Škoda 105!

Škoda aj napriek neustále zvyšujúcim sa cenám je dodnes považovaná za rozumné a takpovediac ľudové auto. Iste, aj na najlacnejšiu Škodu dnes už treba dosť peňazí, no svoju povesť automobilka nezaprie. Toto meno si vybudovala ešte v časoch, kedy príliš veľa iných alternatív v podstate ani nebolo. V krajinách východného bloku boli za štandard považované skôr lacnejšie verzie vozidiel, v západnom si človek mohol dopriať aj výrazne zaujímavejšie a kvalitnejšie špecifikácie.

Na západe neobvyklá Škoda

Automobilová produkcia počas bývalého režimu trpela výraznou kvalitatívnou nerovnosťou medzi západným a východným blokom. Kým u nás sme boli radi za v podstate akýkoľvek automobil, na západe to bolo inak. Tie najlacnejšie základné verzie obvykle prešli bez povšimnutia. Predsa len, životná úroveň na západe bola niekde celkom inde. No tie základné verzie sa občas predali aj tu, aj keď šlo o absolútnu raritu. Tak, ako táto Škoda 105 na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o bielu Škodu 105 L, teda ten druhý najzákladnejší model. V zásade tu je navyše len pravý späťák, strešné okno a rádio. Inak totálny základ. Auto ale už na prvý pohľad vyzerá ako z múzea. Aj napriek veku, pochádza z roku 1985 a teda má za sebou už naozaj veľmi dlhých 37 rokov! Napriek tomu ho jeho majiteľ veľmi šetril. Za celú dobu s ním najazdil len 26 000 km, čo je ani nie 60 km mesačne! A to je absolútne nič, množstvo ľudí takúto a aj väčšiu vzdialenosť absolvuje deň čo deň. Bonusom navyše je dokonale pôvodný stav, všetky diely sú originálne a našťastie sa tejto Škode 105 L vyhol akýkoľvek kolotočársky tuning. Má to za následok cenu, ktorú si za 37 ročnú Škodu 105 jej majiteľ pýta. 8 985 € je suma, ktorá by bola ešte pred pár rokmi hotovou utópiou, dnes ale ide o realitu. Je tu síce naozaj veľa, ale kúskov v tak dokonale zachovalom stave je už ako šafranu.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je možno najmenej jazdená Škoda 105!