Ruf Bergmeister je tvarovaný ako špeciál s nízkym sklom

Úpravcov Porsche je naozaj veľa. Jedným z tých najvážnejších je určite nemecká spoločnosť Ruf, vyrábajúca modely, ktoré už ani nemôžu mať samotné logo Porsche. Je to kvôli tomu, že modifikácií je až príliš veľa. Taký modelom je určite aj nový kúsok Ruf Bergmeister.

Nový model je dizajnovým spojením legendárnych áut, ktoré jazdili do kopca so znakom Porsche v minulosti. Automobilka mala takých hneď niekoľko a konkrétne máme na mysli Porsche 906 a 909 Bergspyder. Jedna z predchádzajúcich inšpirácii by mohla byť aj v modeli 718 RS 60 Spyder. Ďalšie detaily prišli ako inšpirácia so špeciálov z roku 1971 menom Adamovicz TransAm 911 a GT1 Evo z roku 1997.

Foto: RUF

Za dizajnom tohto modelu stojí dizajnér poslednej vzduchom chladenej verzie Porsche 911, čiže generácie 993. Je to Tony Hatter a na modeli Bergmeister odviedol svoju dokonalú prácu. Podľa predpokladu je karoséria vyrobená kompletne z karbónu a dostala nové LEDkové svetlá v prednej časti, ktoré automobilka, či skôr úpravca, ponúkne pre všetky kusy Porsche 911 generácie 993. Sú konštruované tak, aby boli vymeniteľné kus za kus.


Foto: RUF

Interiér vozidla je čalúnený čiernou alcantarou a je naozaj minimalistický. Viac k nemu asi ani dodávať netreba. Veď to dôležité sa nachádza v zadnej časti vozidla. Plochý šesťvalec s objemom 3,6 litra je spojený so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Vytvoril a navrhol ho priamo Ruf a ponúka výkon 331 kW (450 k). Krútiaci moment je až 600 Nm. O presných dynamických parametroch výrobca neinformuje, ale je jasné, že ľahká karoséria a relatívne malá veľkosť vozidla budú hrať významnú úlohu v tom ako sa vozidlo správa. Očakávať sa dá určite zrýchlenie na stovku za čas menej ako 4 sekundy.


Foto: RUF

„Keď sme začali so stavbou vlastných automobilov v roku 1974 bolo všetko o zážitku z jazdy. Sme poctení že nám umožnili prezentovať naše výrobky na podujatí v Goodwoode a osláviť tak konštruktérsky um s našimi priateľmi. Bergmeister v sebe kombinuje najčistejší zážitok z jazdy a tiež historický odkaz,” hovorí Alois Ruf, ktorý je majiteľom a riaditeľom Ruf Automobile.


Foto: RUF

Výrobca zatiaľ neoznámil koľko bude za toto vozidlo pýtať a či ho bude vôbec sériovo vyrábať. Je to však len otázka s akou ponukou zákazník príde a určite mu niečo podobné budú konštruktéri a dizajnéri Rufu vedieť sprostredkovať.


Foto: RUF


Foto: RUF

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: RUF

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ruf Bergmeister je tvarovaný ako špeciál s nízkym sklom