Octavia ako nová za dobré peniaze? Realita!

Škoda Octavia je jednoducho bestsellerom a pre mnohých stále stelesnením toho najlepšieho auta, aké si vedia predstaviť. V niekotých špecifikáciách to nemusí byť ďaleko od pravdy. Reprezentatívny dizajn, dostatok priestoru, možnosť pestrej výbavy a prípadne výkonný motor z nej robia naozaj jedno z najuniverzálnejších áut na trhu. Lenže nájsť ju dnes za dobré peniaze sa rovná zázraku. Aj ten sa ale občas udeje.

Až priveľmi dobrá?

V súčasnosti letia ceny všetkého raketovo nahor. Pri automobiloch si tento trend môžeme všímať už dlhšie. Nové autá sú stále drahšie a ani jazdenky príliš neklesajú. Nájsť naozaj zaujímavé auto za ešte ako-tak prijateľné peniaze nie je vôbec jednoduché, obzvlášť ak sa jedná o Octaviu. Na portáli autoscout24.de sa však objavil kúsok, ktorý vyzerá až príliš dobre.

Zdroj foto: autoscout24.de

Ide o Octaviu tretej generácie v elegantnej čiernej farbe. Pochádza z roku 2014, no pôsobí stále aktuálne. Najnovšia, štvrtá generácia si z nej totiž v mnohom brala príklad a tretia generácia tak ešte nevyšla z módy a stále vyzerá veľmi fajn. Poteší aj pohľad do interiéru. Sedačky čiastočne prešité kožou, navigácia, vyhrievanie sedadiel, automatická klíma a ďalšie prvky nadštandardnej výbavy uspokoja drvivú väčšinu motoristov aj dnes. Pod kapotou sa nachádza 4 valcový benzínový motor 1,8 TSI. Iste, priaznivci nafty a motorov TDI práve prestali čítať, no tento benzínový agregát s výkonom 180 koní je solídnym spoločníkom pre každú situáciu. Navyše sa nestratí ani v prípade svižnejšiej jazdy a tak si môžete aj s inak nudnou Octaviou užiť dostatok zábavy. Najlepší je na nej ale jej stav. Na pohľad vyzerá ako nová a nie je to ďaleko od pravdy. Za 8 rokov najazdila len 39 800 km, čo je naozaj nič. Taký nájazd spravia mnohé Octavie za jediný rok, s touto jazdil jej majiteľ v priemere len okolo 400 km mesačne. Auto je to naozaj ako nové, so solídnou výbavou a naozaj dobrým a výkonným motorom. Ale ako nové nestojí. Jeho cena je 16 990 €, čo je o takmer 4 000 € menej ako nová Octavia prakticky bez výbavy s 3 valcovým 1 litrovým motorm pod kapotou. V takomto porovnaní je víťaz azda každému jasný.

Zdroj foto: autoscout24.de

Zdroj foto: autoscout24.de

Zdroj: autoscout24.de

Zdroj foto: autoscout24.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Octavia ako nová za dobré peniaze? Realita!