Žene naúčtovali za požičanie auta na 3 dni 6 500 eur!

Existuje vzdialenosť, ktorú nemožno so žiadnym autom prejsť? Áno, táto žena musela podľa účtenky ísť s požičaným autom rýchlosťou 563,5 km/h! Autopožičovňa zaúčtovala žene za 3 dni 6 500 eur za 36 000 najazdených km!

Vysokú sumu jej zaúčtovala za nemožný počet najazdených kilometrov. Autopožičovňa Avis mala asi zamestnancov po dobrej párty. Inak ako zlyhanie ľudského faktoru si nemožno tento prípad vysvetliť. Vodička údajne podľa autopožičovne prešla s požičaným automobilom 36 000 najazdených km! Podľa dokumentácie a informácií na účtenke prešla za 3 dni vzdialenosť presne 36 482 km!

V prípade, že by mala nadprirodzené schopnosti je to možné. Musela by celé 3 dni uháňať rýchlosťou okolo 560 km/h. To už zaváňa „menšou chybou“ na strane vyhotoviteľa faktúry. Tento prešľap sa podaril jednej z najznámejších spoločností v obore. Autopožičovňa Hertz už bola taktiež kritizovaná za podobné prípady počas koronavírusovej pandémie.

Tieto sťažnosti vôbec nepridávajú dobrému menu spoločností. Niektorí poškodení tvrdia, že ich dokonca firmy obvinila za údajnú krádež vozidla, ktoré mali od autopožičovní legálne prenajaté. Dnešný príbeh hovorí konkrétne o spoločnosti Avis, ktorá 13. augusta prenajala vodičke, Giovanne Boniface, SUV vozidlo GMC Yukon.

Žena plánovala s prenajatým vozidlom pomôcť svojej dcére so sťahovaním sa na internát v Kitcheneri. Žiadne veľké cestovanie s vozidlom neplánovala. Celkom reálne prešla asi 170 kilometrov. Následne sa vrátila na letisko v Toronte, kde odovzdala kľúče od auta a prevzala si z požičovne účet. V zhone a ponáhľaní sa na letisko si nevšimla závratnú čiastku naúčtovanú za necelé 3 dni prenájmu vozidla.

Žena z Kanady sa pri spätnej kontrole nestačila čudovať. Na papieri stáli konkrétne čísla, čierne na bielom. 36 482 kilometrov. Cena 8 079,76 kanadských dolárov, v prepočte asi 6 500 eur. Aby toho nebolo málo, autopožičovňa si peniaze automaticky strhla z kreditnej karty bez ďalšej kontroly pracovníka spoločnosti.

To bola chyba. Kanaďanka sa nevzdávala a s manželom vydržala na telefóne v snahe skontaktovať sa so spoločnosťou dlhých 90 minút. Po dovolaní sa a vysvetlení chybných skutočností nemali zamestnanci spoločnosti žiadnu snahu situáciu riešiť a trvali na úhrade. Operátor hovor ukončil a žiadne ďalšie vyjadrenie žena nedostala.

Cez banku sa platbu nepodarilo zablokovať, keďže už bola zaúčtovaná. Nakoniec sa poškodená rozhodla kontaktovať médiá a prípad riešil miestny spravodajský kanál North Shore News. Ľudia z médií spoločnosť Avis viackrát vyzvali, aby poskytla vyjadrenie pre médiá. Až v tomto bode sa spoločnosť rozhodla stanovisko prehodnotiť. Autopožičovňa sľúbila, že sa poškodenej žene ospravedlní a peniaze vráti do 5 dní. Z tohto príbehu vyplýva, že všetky dokumenty treba poriadne kontrolovať a netreba veriť zaúčtovaným skutočnostiam, ale si overiť tachometer a správnosť údajov. V inom prípade, ťa akákoľvek služba môže vyjsť draho. Máš podobnú skúsenosť? Podeľ sa s ňou s nami pod článkom.Zdroj: GMCZdroj: GMCZdroj: GMC

Zdroj: nsnews.com, GMC

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Žene naúčtovali za požičanie auta na 3 dni 6 500 eur!