2 ročný elektromobil zošrotoval, oprava by sa neoplatila!

O nástrahách a hlavne nákladoch spojených s vlastníctvom elektromobilu sa toho popísalo už dosť. Napriek tomu svedectvá majiteľov sú asi tie najcennejšie, pretože popisujú radosti aj strasti spolužitia s elektromobilom. Najviac ošemetnou súčasťou je bezpochyby batéria, no veľkým strašiakom môže byť aj nehoda, hoc na prvý pohľad celkom banálna.

Ohnutý plech drahší ako nové auto

To, že opravy nových áut sú extrémne drahé vie asi každý. Čím novšie auto, tým je jeho prípadná oprava finančne náročnejšia. Pri elektromobiloch to platí dvojnásobne. O svojej skúsenosti s nehodou na vozidle Polestar 2 od Volva sa podelil jeden majiteľ na portáli yicai.com.

Zdroj foto: yicai.com

Polestar je samostatnou značkou, ktorú Volvo má už nejakú dobu pod záštitou. Ide o autá, ktoré sú športovejšie zamerané ako Volvo, aj elektrický Polestar 2 je tak veľmi zaujímavým a športovo ladeným autom. Vo výrobe je len 2 roky, takže ide ešte o novinku. Majiteľ jedného z nich mal drobnú nehodu, kedy zľahka zišiel z cesty. Mierne si poškodil svetlomety a spodnú časť z auta a ohol hliníkový plech, ktorý chcránil batériu voči nárazu. Tento plech odviedol svoju prácu, nakoľko zabránil poškodeniu batérie, avšak kvôli ohnutiu smerom dovnútra sa tento diel nedal opraviť a musela sa tak meniť celá batéria. A to bol problém. Servis vyčíslil cenu samotnej opravy po prepočte na nejakých 13 000 €, plus k tomu ale výmena batérie, ktorá by vyšla na ďalších 58 000 €! V súčte teda nejakých 71 000 €! Ak si vezmeme do úvahy, že samotné auto, teda Polestar 2 kúpil za 36 000 €. Oprava po drobnej nehode by ho tak vyšla na dvojnásobok obstarávacej ceny! To bolo pre neho príliš a auto tak nechal zošrtovoať. Každý mesiac vlastníctva elektromobilu ho to stál v čistej strate 1 500 €, asi si už dobre rozmyslí, či si kúpi aj ďalší elektromobil

Zdroj foto: yicai.com

Zdroj: yicai.com

Zdroj foto: yicai.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 2 ročný elektromobil zošrotoval, oprava by sa neoplatila!