Nové auto so sprotrebou 4 litre za 5 000 €?

Kúpa nového auta sa čím ďalej, tým viac stáva finančne náročnou. Stúpajúce ceny pravdepodobne stále nenarazili na svoj strop a časy, kedy sa dalo nové auto v akcií kúpiť za približne 8 000 € sú dávno preč. A už sa asi ani nevrátia. Stále existujú krajiny, kde si viete nové auto zaobstarať výrazne výhodnejšie, ako u nás.

Úsporné a lacné? Realita.

Pri kúpe nového auta je pre mnohých najpodstatnejšou dvojica vlastností, cena a spotreba. Obvykle však nemožno splniť oboje, buď bolo auto cenovo dostupné alebo malo dobrú spotrebu ale už bolo drahšie. To sa opäť týkalo našich podmienok, inde vo svete sa dobrá spotreba stále môže snúbiť s dobrou spotrebou. Jedným z príkladov je aj Suzuki Alto K10, o ktorom informoval portál carscoops.com.

Zdroj foto: carscoops.com

Suzuki je japonskou automobilkou a japonské autá sa vo všeobecnosti spájajú s dobrou kvalitou a nadpriemernou výdržou. Iste, Suzuki Alto K10 patrí k tým najlacnejším autám vôbec, no vo svojej kategórií ide stále o to lepšie, čo si môžete zaobstarať. Platí to hlavne v Indií. Iste, životná úroveň v Indií je niekde celkom inde, takže nižšie ceny áut sa dajú predpokladať. Zaujímavé je však sledovať, aký veľký rozdiel v cene môže byť za v podstate totožné auto, ktorého výrobné náklady sú takmer rovnaké. No predajná cena sa môže radikálne líšiť. Suzuki Alto K1 je kompaktným len o čosi viac ako 3,5 metra dlhým hatchbackom. Ideál do úzkych uličiek a preplnených miest. Čo sa týka pohonu, o ten sa postará len jeden jediný motor. Ide o 1 litrový benzínový 3 valcový motor s výkonom 67 koní, ten je spoločný pre všetky stupne výbavy. Keď sme pri výbave, tá je naoazaj sparťanská. V základe tu nie je ani klimatizácia, ani ABS a len 1 airbag pre vodiča. Poteší však extrémne nízka cena, ktorá po prepočte činí len okolo 5 000 €. Ak by ste zatúžili po tom najlepšom, dostanete ABS, dvojicu airbagov, klimatizáciu a multimediálny systém s dobrým 7 palcovým dotykovým displejom, stačiť bude približne 7 300 €. A dokonca tu bude aj automatická prevodovka. Stále ide o cenu ako z ríše snov a čerešničkou na torte je spotreba, ktorá kvôli extrémne nízkej hmotnosti činí len 4 litre na 100 km! Ak by sme mali na predaj u nás takéto auto, myslíte že by o neho bol záujem?

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nové auto so sprotrebou 4 litre za 5 000 €?