Športový Peugeot 306 za cenu, akú málokto zaplatí

Francúzske autá majú pre mnohých vodičov napriek ich povesti nezameniteľné čaro. Ich dizajn či komfort si získali srdcia mnohých. A kedysi boli francúzske autá vo svete motošportu naozaj silnými hráčni. Či sa už jednalo a raly či iné disciplíny, pozornosť naozaj vzbudzovali, ako napríklad Peugeot. Rýdzo športové verzie určené pre preteky boli inšpiráciou pre civilnejšie a zaujímavej modifikácie sa svojho času dočkal aj Peugeot 306.

Z klasiky uragán

Peugeot 306 bol vo svojej dobe bežný rodiným autom. Obľúbené, vonkajšími rozmermi relatívne kompaktné ale vnútornými naozaj štedré ku posádke. Toto populárne auto sa stalo aj fajn športovým náčiním. Verejnosti bola určená verzia 306 S16 a neskôr premenovaná na GTi-6. O jednom z mála zaujívých kúskov informoval portál leboncoin.fr.

Zdroj foto: leboncoin.fr

Išlo o auto zo starej školy. 2 litrový 4 valcový motor disponoval výkonom 155 a neskôr 167 koní. To nie sú závratné hodnoty, avšak táto 306-ka bola na športové jazdenie plné radosti vyladená na maximum. Začínajúc športovým interiérom končiac natáčacími zadnými kolesami. Tento konkrétny kúsok z roku 1998 najazdil len 118 000 km, čo je naozaj fajn. Budúcemu majiteľovi bude slúžiť ešte dlho, no keďže ide o veľkú vzácnosť, predávajúci si dá štedro zaplatiť. Jedná sa o čiastku 17 490 €, čo je naozaj veľa no pokiaľ ste fajnšmeker, ktorý hľadá presne tento kúsok, tak lepšiu šancu asi mať ani nebudete.

Zdroj foto: leboncoin.fr

Zdroj foto: leboncoin.fr

Zdroj: leboncoin.fr

Zdroj foto: leboncoin.fr

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Športový Peugeot 306 za cenu, akú málokto zaplatí