Za zlé parkovanie v Grécku dostala pokutu 6 648 444 €!

Pokuty sú záležitosťou, ktorá je nepríjemná, no v mnohých prípadoch má zmysel. Iste, v mnohých nie, no nejaké pravidlá sa jednoducho dodržiavať musia. Medzi tie najotravnejšie pokuty však jednoznačne patria tie za parkovanie. Pri porušení vážnejšieho zákona či predpisu človek trest pochopí, no pokuty za parkovanie sa u vodičov s veľkým pochopením nestretnú. Občas ale aj vinou náhody dokáže aj pokuta za parkovanie pobaviť, hlavne ak je vo výške niekoľkých miliónov €.

Chyba, aká sa len tak nevidí

Grécko je krajinou, ktorá je obľúbenou turistickou destináciou s množstvom ostrovov. Jedným z tých  najzaujímavejších a najznámejších je jednoznačne Rhodos. Práve na ňom sa stala zaujímavá príhoda, o ktorej informoval portál rodiaki.gr.

Zdroj foto: rodiaki.gr

Miestna vodička dostala pokutu za parkovanie. Okamžite sa jej nezdala čiastka, tá ju mierne vystrašila, šlo o 6 648,444 €. Za parkovanie viac ako 6 500 €? Prišlo jej to zvláštne a čím ďalej nad dopisom o pokute rozmýšľala, tým si bola istejšia, že ide o chybu. A potom si všimla, že sama spravila chybu a pokuta činila až 6 648 444 €! A to jej už bolo jasné, že ide o chybu. Preto sa rozhodla vziať osud do vlastných rúk a možno rozveseliť aj úradníka na miestnom úrade. Tu prišla aj s dopisom na pokutu na viac ako 6,6 milióna € a úradníkovi povedala, že nebude môcť zaplatiť kartou, nakoľko limit na platbu má len 100 €. A či by nebola možnosť zaplatiť pokutu v hotovosti. Úradník sa zhrozene pozrel na dopis a okamžite jej potvrdil, že ide o chybu a pokutu jej napokon celkom odpustil. Je to iste zaujímavý a úsmevný príklad toho, ako si zachovať duchaprítomnosť aj v takejto situácií.

Zdroj: rodiaki.gr

Zdroj foto: rodiaki.gr

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Za zlé parkovanie v Grécku dostala pokutu 6 648 444 €!