Starý Citroën so športovým duchom ako nový!

Francúzske autá mali vždy rozporuplnú povesť. Niekto si ich nevedel a dodnes nevie vynachváliť kvôli svojmu komfortu, ďalší im nevedia prísť ani na meno. To, že Francúzi vedeli robiť aj pomerne podarené športovo ladené športiaky už príde mnohým ako totálna utópia. Ale je to tak. Aj Citroën mal svoje športové modely a dnes ide o zaujímavú raritu, akou je napríklad aj Citroën Xsara VTS.

Športová obývačka?

Staré autá vyrobené v 90-tych rokoch sa vyznačovali interiérom, ktorý je dnes už na prvý pohľad tak trochu úsmevný. V mnohých prípadoch pripomína obývačku, čalúnené a masívne kreslá tak jednoducho pôsobia. A nachádzali sa aj v športovo ladenejších modeloch. Tie prinášali automobilky ako Peugeot, Renault či Citroën, dnes to už buď vôbec nerobia, alebo v ich portfóliu ostali posledné relikty športových áut. Na portáli mobile.de sa objavil Citroën Xsara VTS vo veľmi zaujímavom stave.

Zdroj foto: mobile.de

Xsara bola obľúbeným a rozšíreným bežným autom pre masy. Verzia VTS označovala športovo ladenú verziu. Tá však bola len v 3-dverovej verzí, predsa len to bola športová verzia. A v 90-tych rokoch bola trojica dverí nezameniteľným znakom športovosti, aj keď inak Xsara VTS bola veľmi nenápadným autom. Interiéru pochopiteľne dominujú masívne čalúnené sedadlá, prekvapí však klimatizácia. Na to, že auto pochádza z roku 1998 ponúkalo naozaj mimoriadny komfort. A dokázalo potešiť aj športovo založených vodičov. Pod kapotou sa nachádzal 2 litrový 4 valcový benzínový motor s výkonom 163 koní. A to všetko bez turba! Poteší aj stav, Xsara VTS z roku 1998 má za sebou totiž iba 45 300 km! A ani tie nie je na prvý pohľad vidieť, auto vyzerá ako celkom nové. A cena? 11 980 €, čo je naozaj dosť, no ide o prakticky nové auto s motorom, aký dnes už nenájdete a navyše športovo ladený Francúz je takisto poriadna rarita.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Starý Citroën so športovým duchom ako nový!