Lacné luxusné SUV do 10 000 € mieri do Ruska

Lacné autá mali vždy svoje čaro. Priťahovali svojou cenou a možnosťou užiť si vôňu celkom nového auta. Za nízku cenu však málokto očakáva nejakú extra kvalitu či výbavu. No výnimky sa nájdu, avšak pochádzajú z krajín s lacnejšou pracovnou silou. Aj preto sú to obvykle autá z Číny. Táto krajina v posledných rokoch expanduje a hľadá nové obchodné príležitosti. A vojna na Ukrajine jej prišla len vhod. Po odchode významných automobiliek zvučných mien z Ruska sa tu objavila diera na trhu, ktorú chce využiť práve Čína.

Luxus za tretinovú cenu?

V tomto prípade ide o automobilku Jetour, ktorá patrí pod značku Chery, o ktorej ste pravdepodobne už počuli. Ide o jednu z najväčších čínskych automobiliek, ktorú si vytvorila značku Jetour, aby oslovila mladších zákazníkov, ktorí vyhľadávajú výraznejší dizajn. A teraz sa Jetour chystá podľa portálu carnewschina.com na vstup do Ruska s modelom Dashing.

Zdroj foto: carnewschina.com

O aké auto ide? Jedná sa o SUV s dĺžkou takmer 4,6 metra. Dashing zavíta na domáci čínsky trh už tento rok, Rusko je na pláne budúci rok. Čo sa týka pohonu, nájdeme tu len benzín a elektrinu. Základom bude 1,5 litrový motor s výkonom 156 koní, výkonnejšou alternatívou bude 1,6 litrový motor s výkonom 197 koní, čo postačí aj na svižnejšie zvezenie. To stále nebude vrchol. Ním bude 1,5 litrový agregát s dvojicou elektromotorov, s ktorými bude celkový výkon systému až 326 koní, čo je už naozaj dosť aj na SUV! Navyše ak pôjdete čisto na elektrickú energiu, môžete počítať s dojazdom 100 km, takže presuny v meste môžete absolvovať výhradne na elektrinu. Poteší aj výbava. Adaptívny tempomat, podsvietený interiér, bezkľúčové odomykanie prostredníctvom NFC. K tomu si pripočítajte veľkú obrazovku a digitálny prístrojový štít. Za všetkou touto elektronikou stojí spolupráca so značkou Huawei. No a cena? Tá ešte nie je známa, ale podobne vybavené modely značky Jetour v Číne začínajú pod hranicou 10 000 €, čo by bolo určite atraktívne.

Zdroj foto: carnewschina.com

Zdroj foto: carnewschina.com

Zdroj: carnewschina.com

Zdroj foto: carnewschina.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Lacné luxusné SUV do 10 000 € mieri do Ruska