Carlex vyšperkoval Rolls-Royce Cullinan na jachtový štýl

To, že Rolls-Royce rozšíril portfólio výroby o model Cullinan niekomu nesedí, ale je to logické, lebo SUV sú v kurze. Podľa informácií samotného výrobcu neponúka až taký Magic Carpet Ride ako Phantom, ale skôr jazdí ako menší Ghost. To sa však určite nedá povedať o úprave, ktorá vyšla na svetlo sveta s logom Carlex, tá bude o niečo menej pohodlná.

Základom úpravy sú, na prvý pohľad, masívne zliatinové disky s priemerom 22 palcov a so zaujímavým dizajnom. Ešte zaujímavejšie je však použitie strieborného brúseného povrchu po bokoch karosérie. Nečudo, že toto vozidlo má celé meno Rolls-Royce Cullinan Yachting Edition. Úpravca už niečo podobné vymyslel a to konkrétne pred dvomi rokmi s Land Roverom Defender. Vlastne toto je ten istý koncept použitý na inom aute. Aj tu je čierna predná maska, kapota, strecha a zopár ďalších prvkov.

Zdroj: Carlex Design

Ešte zaujímavejšie ako tuning v exteriéri je interiér. To, že na lakťovej opierke je logo Yachting Edition je len malá pripomienka série. Inak vyzerá vnútro celkom štandardne a elegantne. Strieborno-sivá koža použitá na čalúnenie sedadiel doplnená o hnedú je vždy dobrý nápad. Aj tu je hlavnou inšpiráciu práve design interiérov jácht. Preto neprekvapí použitie dreva na viacerých častiach.


Zdroj: Carlex Design

Úpravca Carlex zatiaľ nepotvrdil zmeny pod kapotou. Veď už základ V12 z objemu 6,75 litra a prepĺňaním dvomi turbami má masívny výkon 420 kW (571 k) a krútiaci moment 850 Nm. Nie je to na šprintérske preteky, ale v spojení s osemstupňovou automatickou prevodovkou od ZF a pohonom všetkých 4 kolies je Cullinan výkonný už v základnom stave. Veď už bez úprav dokáže zvládnuť zrýchlenie na stovku za 5,2 sekundy a maximum je elektronický obmedzené na 250 km/h. Hovorí sa o kombinovanej spotrebe 15 l na 100 km, ale pri pohľade na celkovú dĺžku takmer 5,35 metra a hmotnosť 2,7 tony to môže byť celkom optimistická hodnota.


Zdroj: Carlex Design

Carlex zatiaľ nepotvrdil aká bude výrobná séria, ani aká bude cena modelu. Určite to však nebude málo a treba prísť s vozidlom samotným, ktoré môže z účtu stiahnuť bez problému aj 500 000 €. Reálne tak úprava od Carlexu môže vychádzať aj viac ako 700 000 €. Je však omnoho jemnejšia a decentnejšia ako kreácie, ktoré vyrába napríklad úpravca DMC, alebo nebodaj Mansory.


Zdroj: Carlex Design

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Carlex Design

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Carlex vyšperkoval Rolls-Royce Cullinan na jachtový štýl