Továreň Tesly 60% áut vyhadzovala!

Tesla je pojem, ktorý pozná naozaj každý. Niekto po nej túži a sníva, pre ďalšieho ide o stelesnenie nekvality a zbytočnosti. Ale pozná ju naozaj každý. Najskôr spôsobila senzáciu v pozitívnom slova zmysle, neskôr v tom nehatívnom. Hlavne keď začali na povrch prenikať prvé informácie o problémoch s kvalitou produkcie. Mnoho dielov tu nelícovalo, vŕzganie, nestabilný systém, nehody pri používaní autopilota. Bolo toho skrátka dosť. A to, že problémy pretrvávajú dokazuje aj extrémne vysoká chybovosť pri výrobe v jednej z tovární.

Viac ako polovica do šrotu!

To, že s príchodom novej automobilky súvisia aj jej problémy v začiatkoch je proste fakt. Celkom pochopiteľný fakt, každá firma na začiatku jendoducho potrebuje vychytať muchy. Lenže po tak dlhej dobe to je abolútne neprijateľné. Pripomeňme, že prvá Tesla Model S je tu už od roku 2012, vznikla teda už pred 10 rokmi! Spočiatku však kvalita nebola až taký problém, akým je dnes. Ručne sa v 1 továrni vyrábalo len niekoľko desiatok kusov mesačne, čím bola Tesla unikátna, navyše tu pracovali ľudia, ktorí ju vnímali ako svoje dielo. Dnes je situácia iná, masová produkcia kvalite neprospela. Portál efahrer.chio.de informoval o prípade extrémne vysokej chybovosti v závode v Nemecku.

Zdroj foto: topcarnews.net

Kvôli globalizácií a rozšíreniu aktivít Tesly je logické, že jej fabriky nebudú len v Amerike. Jedna z nich sa nachádza aj v Nemecku a možno práve od nej by človek očakával najvyššiu úroveň kvality. Hlavne kvôli povestnej nemeckej precíznosti. Lenže to nemusí byť pravdou. V nemeckej fabrike prednedávnom zastavili na 14 dní celú fabriku. Dôvod bol neznámy, ten však teraz vyplával na povrch. Problémom bola nekvalita pri výrobe. Údajne sa jednalo až o 60%-tnú chybovosť, čo zjednodušene znamenalo, že sa viac ako polovica áut musela vyhodiť. Problémy činili hlavne diely karosérie. Uzávera fabriky mala problém s kvalitou vyriešiť, aktuálne však chybovosť dosahuje stále až 50%. A to je extrémne veľa, navyše Tesla nemá až tak vyšperkovanú kontrolu kvality, takže cez ňu prejde aj to, čo by iná automobilka dala na odpis. Nuž, je zrejmé, že Tesla s kvalitou bojuje stále väčšmi, kupci jej to však ešte stále dokážu tolerovať. Ktovie dokedy.

Zdroj: efahrer.chio.de

Zdroj foto: topcarnews.net

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Továreň Tesly 60% áut vyhadzovala!