Predávajú športiak na driftovanie, neuznali reklamáciu lebo driftovalo!

Toyota je automobilkou, ktorá sa preslávila hlavne svojou vysokou odolnosťou a spoľahlivosťou. Mnoho majiteľov si pochvaľuje aj vľúdny servis automobilky, nejaká výnimka sa však nájde vždy. Ako v prípade Toyoty, ktorú sama automobilka propaguje ako športové auto určené na driftovanie a v prípade problému automobilka neuznala reklamáciu z dôvodu, že sa s ním driftovalo.

Takto to môžeme robiť my, vy nie!

Toyota GT86 prvej generácie boli spolu so Subaru BRZ veľmi vydarenými autami. Išlo vo veľkej miere o prakticky totožné autá a vďaka úspešnej spolupráci a pozornosti zo strany verejnosti sa automobilky logicky dohodli na novej generácií. Aj keď to nie je práve najvýnosnejšie auto pre žiadnu z nich, ide o extrémne zaujímavé modely. Nemajú šialene vysoký výkon, sú však enormne zaujímavé a zábavné. Aj zásluhou pohonu zadných kolies, rovnako aj úzkym pneumatikám, vďaka ktorým sa do driftu dostanete naozaj rýchlo a ľahko. Portál carbuzz.com však informoval o prípade, kedy majiteľ Toyoty GR86, ako sa označuje druhá generácia, s ňou jazdil tak, ako Toyota auto propaguje a kvôli tomu mu odmietla reklamáciu.

Zdroj foto: carbuzz.com

Majiteľ Toyoty sa dostal do problému, kedy sa na jeho Toyote GR86 zadrel motor už po 21 000 km. Mal nárok na reklamáciu a preto ho aj využil. Postoj Toyoty ho však extrémne prekvapil. Automobilka si ho prelustrovala dôkladnejšie ako ŠTB a vytiahla z jeho sociálnych sietí 1 obrázok, na ktorom šlo auto bokom. A to bol pre Toyotu dôvod, prečo reklamáciu neuznala. Je to naozaj zvláštne hlavne kvôli tomu, že model GR86 prezentuje automobilka ako ozajstné športové náčinie. Na propagačných fotkách aj videách sú často krát profesionálny jazdci s prilbami, ktorí s ňou driftujú na každom možnom kúsku. Autá rozhodne neštetria a Toyota svoju GR86 predáva hlavne kvôli imidžu auta na zábavu a driftovanie. Navyše v Amerike ku kúpe auta dáva Toyota aj bezplatné členstvo v národnej športovej motoristickej asociácií na jeden rok. Ak potom Toyota prehlási, že auto, ktoré na jej propagačných videách všade driftuje a s ktorého predajom vám dá členstvo v športovej asociácií, nevyreklamuje kvôli športovej jazde, ide ukážkovo proti sebe. Tento majiteľ na to doplatil, nakoľko nechcel zaplatiť takmer 11 000 € za autorizovanú opravu, musel si kúpiť náhradný motor za skoro 7 000 €. A mechanik mimo automobilky zistil, že za zadretý motor naozaj nemohol štýl jazdy, šlo o upchaté sanie oleja z vane, kde bolo veľa usadenín.

Zdroj foto: carbuzz.com

Zdroj foto: carbuzz.com

Zdroj: carbuzz.com

Zdroj foto: carbuzz.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Predávajú športiak na driftovanie, neuznali reklamáciu lebo ...