Mansory má aj výkonovú kúru pre Maybach S

Mansory, firma upravujúca všetky luxusné vozidlá na svete, pochádzajúca z Nemecka, nedávno ukázala ako si vie poradiť s Mercedesom-Maybach triedy GLS. Teraz predvádza, čo vie spraviť s klasickým sedanom triedy S a samozrejme logom Maybach. Zmeny sú rovnako extrovertné ako sme zvyknutí a ako je pre úpravcu štandard, len v menšej miere.

Štandardom je teda zmena vizáže, čo Mansory predvádza novými prvkami z ľahkých materiálov. Tie obsahujú predný spojler nárazníka, teda jeho spodnej časti, náduchy vzduchu na bokoch, spojlery na streche a kufri a bočné prahy. Karbón je použitý aj na zadný difúzor. Ten môže byť osadený ďalším centrálnym brzdovým svetlom. Avšak, našťastie, nemusí. Úpravca o týchto vylepšeniach hovorí ako o veľmi decentných. Pri pohľade na ostatné jeho kreácie je jasné, že toto tvrdenie musí byť pravdivé z pohľadu celkovej ponuky.

Foto: Mansory

Úprava Maybachy triedy S od Mansory je charakteristická aj novými zliatinovými diskami. Úpravca ponúka hneď dve verzie. Nesú označenie V.6 a FS.23. Predné disky majú šírku 9 palcov a priemer 22 palcov a zadné majú šírku 10,5 palca a priemer ostáva rovnaký ako vpredu. Tým pádom je šírka predných pneumatík 265 milimetrov a zadných 305 milimetrov. Mansory určite spraví zákazníkom všetko podľa želaní aj v interiéri, ale v tomto prípade ho predvádza len čiastočne v kombinácii čiernej, bielej a zlato-hnedej farby. V ponuke je aj hviezdne nebo inšpirované modelmi britskej automobilky Rolls-Royce.


Foto: Mansory

Veľkou zmenou je aj úprava motorov. Verzia s pôvodným označením S580 aktuálne prichádza s výkonom 442 kW (600 k) a krútiacim momentom 820 Nm. To znamená nárast o 72 kW (96 k) a 120 Nm. Podobnú kúru zažili aj verzie s označením S 680. Pri nich je nárast výkonu o 80 kW (109 k) a krútiaceho momentu o 100 Nm. Celkovo tak upravený S 680 dokáže ponúknuť výkon 530 kW (720 k) a krútiaci moment s hodnotou rovných 1000 Nm.


Foto: Mansory

V konečnom dôsledku majú predstavitelia firmy Mansory naozaj pravdu. Okrem pridaného výkonu je úprava relatívne nenápadná a auto stále pôsobí veľmi honosne. Je to spôsob odlíšenia svojho Maybachu triedy S od zástupu ostatných, ktoré brázdia cesty v hojnom počte. Cenovo sa však po konverzii môže model dostať na rovnaké finančné hranice ako majú exkluzívnejšie modely s logami Bentley a Rolls-Royce.


Foto: Mansory

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mansory

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mansory má aj výkonovú kúru pre Maybach S