Novitec vylepšil aj motor Ferrari Portofino M

Novitec už dlhodobo predvádza, že úpravy luxusných automobilov mu idú. Veď dokáže svojich konštruktérov pustiť na exkluzívne kúsky, vrátane talianskych vozidiel so skáčucim koníkom v znaku. Áno, aj Ferrari je v portfóliu úpravcu. Aktuálne prichádza s novou verziou balíka pre Ferrari Portofino M.

Toto však nie je prvá aktivita Novitecu s týmto modelom. Už v roku 2021, keď automobilka predstavila nový model mala prichystaný balík, ktorý posunul výkon zo sériových 456 kW (620 k) a priniesol decentné vylepšenie vizáže. To však nie je všetko, čo úpravca dokáže a predvádza to s novou sériou vylepšení.


Foto: Novitec

Vizáž modelu je zmenená novými karbónovými prvkami v prednej časti v oblasti nasávačov vzduchu a náduchov na kapote. Karbón je použitý aj na kryty spätných zrkadiel a výduchy na predných blatníkoch. Všetky prvky sú stavané na to aby optimalizovali obtekanie vzduchu, teda za predpokladu, že nie sú len výmenou pôvodných častí bez výraznejšieho vyčnievania z obrysu. Vozidlo je tiež o 35 mm bližšie k zemi použitím nových športovejších pružín. O výrazný efekt sa starajú aj disky s priemerom 21 palcov vpredu a 22 palcov vzadu. Ich štýl bol dolaďovaný s firmou Vossen. Na fotkách je Portofino M s diskami s označením NF10. Zakončením a finálnym detailom je zadný karbónový spojler.


Foto: Novitec

Každému je jasné, že aj interiér prešiel určitým prerodom, ale ten Novitec zatiaľ neukázal vo finálnej a extrémnej forme. Je totiž veľmi závislý na preferenciách konkrétnych zákazníkov a úpravca dokáže splniť naozaj šialené požiadavky.


Foto: Novitec

Tým dôležitým však je posunutie výkonu motora. Novitec má v ponuke 3 štádia tuningu. Motor s objemom 3,9 l usporiadaním V8 dokáže posunúť až na 518 kW (704 k) a krútiaci moment je 800 Nm. To znamená nárast o 62 kW (85 k) a 122 Nm. Pritom na zvýšenie výkonu stačí pridať modul N-Tronic, ktorý upravuje mapu vstrekovania, tlakov prepĺňania a zápalov. O cene tejto úpravy zatiaľ Novitec nehovorí nič, ale konkrétnym zákazníkom určite prezradí koľko bude vylepšenie stáť. Výkon nie je zvýšený úplne masívne, lebo Novitec plánuje zachovať spoľahlivosť agregátu.

S novým výkonom sa Portofino M dostane na stovku za 3,15 sekundy a na dvojstovke je za 9,4 sekundy. Maximálna rýchlosť je posunutá až na 325 kilometrov za hodinu.


Foto: Novitec

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Novitec

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Novitec vylepšil aj motor Ferrari Portofino M