Najlacnejšie nové auto za 25 000 €?

Zdražovanie je v súčasnosti všade, kde sa človek pozrie. Potraviny, palivo, autá. Doba lacných a dostupných vecí je preč, navyše kvôli vysokej inflácií sa všetko predražuje ešte väčšmi. Pri autách je situácia ešte komplikovanejšia. Automobilky na jednej strane predávajú menej áut, na druhej strane sú nútené zavádzať technológie, ktoré si vyžaduje legislatíva, respektíve si ich vyžaduje ekologický trend dneška. Aj preto je nárast cien nových áut logický, no až prekvapivo vysoký. A bude len horšie.

Nové auto za cenu dobrej Octavie?

Škoda Octavia je typickým príkladom zdražovania áut. Zatiaľ čo ste niekedy mali za 25 000 € Octaviu v naozaj veľmi dobrej výbave, dnes máte základnú s nejakými drobnosťami navyše. Nové auto pod 10 000 € prakticky neexistuje, kedysi mala čosi v tejto cene v portfóliu prakticky každá automobilka. Výrobu predražujú rôzne bezpečnostné technológie aj procesy spojené s prechodom na čisto elektrický pohon. Portál welt.de informoval o tom, že jeden z členov predstavenstva je ohľadom ceny nových áut veľmi skeptický.

Zdroj foto: welt.de

Thomas Schäfer bol vysoko postavenou osobou v Škode, dnes je členom predstavenstva vo Volkswagene. Navyše je jedným z mála ľudí, ktorí majú na budúci vývoj automobiliek naozaj reálny pohľad. Prezradil dokonca aj to, že aktuálne je otázne, či vôbec vznikne Volkswagen Golf 9-tej generácie. Podľa neho by totiž pri dlhom životnom cykle Golfu hrozilo, že sa jeho výroba nevyplatí. Vo vzduchu totiž visia prísne termíny nutnosti výroby čisto elektrických áut. Práve to je jeden z najvýznamnejších faktorov pri cene. Schäfer dohaduje, že v dohľadnej dobe vzrastú ceny áut ako Fabia či Octavia o 3 - 5 000 €, čo rozhodne nie je málo. No a o pár rokov by mohol byť najlacnejším automobilov v portfóliu VW malý mestský mini-elektromobil ID.2 so štartovacou cenou okolo 25 000 €. Nuž, vlastníctvo nového auta sa stane očividne opäť luxusom.

Zdroj: welt.de

Zdroj foto: welt.de

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najlacnejšie nové auto za 25 000 €?