Kolobežka s dojazdom elektromobilu a maximálkou 100 km/h?

Elektrické kolobežky sa za posledné roky stali absolútnym hitom. Sú všade, dokonca niekde aj tam, kde by nemali čo robiť. Vedia byť skvelým pomocníkom, ale v zlých rukách vedia byť aj poriadne nebezpečné. Nielen pre ich majiteľa, ale aj pre okolie. Preto sa pri riadení kolobežky treba správať mimoriadne zodpovedne voči sebe, aj voči iným. Pokiaľ ale chcete pri kolobežkách čosi extra, vedzte, že na trhu sa nájdu aj stroje s parametrami, aké si ani neviete predstaviť.

Do mesta aj pre zábavu

Elektrické kolobežky najskôr vyzerali ako taká drahšia hračka pre deti. Postupom času a vývojom technológie sa stali obľúbeným dopravným prostriedkom mnohých ľudí. V preplnených mestách ide často krát aj o najrýchlejšiu formu prepravy, navyše neriešite problémy s parkovaním. Ich popularita sa prejavuje aj v množstve zdieľaných kolobežiek v našich mestách. Portál scooter.guide informoval o kúsku zo susedného Česka, ktorý svojimi parametrami prekvapí každého.

Zdroj foto: scooter.guide

Ide o značku Kaabo, ktorá má na svedomí niekoľko mimoriadne zaujímavých kúskov. Má v ponuke aj štandardnejšie modely, vyznačujú sa však dojazdom v rámci vyšších desiatok kilometrov. No a potom je tu model Wolf King GT Pro. Ide o kúsok, ktorý je celkom iný už na prvý pohľad. Konštrukcia okamžite zaujme, je dravá, agresívna a športová. Kolesá s dezénom napovedajú, že chodiť na tejto kolobežke len do práce a domov by bola naozaj škoda. A dokazujú to aj jej parametre. Je tu dvojica elektromotorv, účinné brzdy, niekoľko jazdných režimov. Môžete si vybrať, či vás budú vpred poháňať oba, alebo len jeden motor, prípadne či využijete štandardný, alebo športový režim. No a jazdné vlasnosti sú ako z ríše divov. Iste, obmedzovač je nastavený aby kolobežka dodržiavala zákonné limity, je však schopná uháňať až rýchlosťou nepredstaviteľných 100 km/h! Nuž a dojazd? 180 km je hodnota, akú ešte pred pár rokmi nedosahovali ani elektromobily! Za takéto parametre si však aj pekne zaplatíte, 3 350 € za kolobežku rozhodne nie je málo, no budete mať istotu, že ju okolo vás nebude mať možno nikto iný.

Zdroj foto: scooter.guide

Zdroj: scooter.guide

Zdroj foto: scooter.guide

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kolobežka s dojazdom elektromobilu a maximálkou 100 km/h?